Grand Theft Auto - oppussing

– Rockstar pusser opp Grand Theft Auto III, Vice City og San Andreas

Ifølge rykter skal alle slippes til høsten.

Rockstar Games (Montasje: Gamer.no)

Tidligere i uka kunngjorde utgiver Take-Two at arbeidet var i gang med tre hittil uannonserte nyversjoner. Naturligvis ble det spekulert i hvilke spill det er snakk om, og nå kan det se ut som Kotaku har funnet svaret.

Grand Theft Auto: San Andreas.
Rockstar Games

I en ny rapport melder nettstedet at Rockstar Games – som eies av Take-Two – pusser opp Grand Theft Auto-spillene som opprinnelig kom til PlayStation 2. Det vil si Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto Vice City og Grand Theft Auto San Andreas.

Rykter om oppussing av nettopp disse spillene har florert en stund, men fikk nytt liv da Take-Two nylig begynte å ta ned en rekke modifikasjoner knyttet til klassiske de klassiske GTA-spillene.

Ifølge Kotakus kilder skal nyversjonene på et eller annet vis kombinere ny og gammel grafikk. Brukergrensesnittet får også en overhaling, men stilen skal visstnok være lik den originale. Hva spilling angår blir opplevelsen den samme som før.

Arbeidet skal angivelig nærme seg sluttfasen, og lansering ligger an til å bli i oktober eller november i år. Den oppussede trilogien blir da å finne på PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch og Google Stadia. PC- og mobilutgaver er også planlagt, men disse kommer kanskje først til neste år.

Her kan det riktignok bli forandringer, og allerede skal planene rundt lansering ha endret seg flere ganger. På et tidspunkt skal Rockstar visstnok ha planlagt å gi bort spillene som gave til alle som kjøpte Grand Theft Auto V for PlayStation 5 eller Xbox Series X/S, men slik blir det visst ikke lenger.

Ellers hevder rapporten at Rockstar har vurdert å tilby en lignende oppussing av Red Dead Redemption en gang i fremtiden. Hvorvidt dette blir en realitet kommer imidlertid an på hvor godt Grand Theft Auto-nyversjonene gjør det.

LES OGSÅ: Grand Theft Auto V nærmer seg 150 millioner solgte »

Siste fra forsiden