Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V nærmer seg 150 millioner solgte, ifølge Take-Two

Samtidig varsler utgiveren at et «spennende nytt spill» skal avdukes denne måneden.

Rockstar Games

Det elleville Grand Theft Auto V-sirkuset vil ingen ende ta. I mai meldte utgiver Take-Two Interactive om salgstall på 145 millioner, og knappe tre måneder senere har spillet nådd neste milepæl.

«Hva sier du? 150 millioner? Fortsatt ikke nok.».
Rockstar Games

I sin nyeste kvartalsrapport kunngjorde Take-Two at tallet nå ligger på 150 millioner. Det dreier seg om antall eksemplarer som har gått ut til butikkene – altså ikke nødvendigvis solgt til kunder – men for et åtte år gammelt spill å selge rundt fem millioner eksemplarer på bare et par måneder er fortsatt grådig imponerende.

Og mer skal det etter all sannsynlighet bli. I november kommer nemlig Grand Theft Auto V til både PlayStation 5 og Xbox Series X/S, sammen med en frittstående utgave av Grand Theft Auto Online.

Skal avduke nytt spill

Videre i kvartalsrapporten varslet Take-Two at planen er å avduke et spill fra en «spennende ny spillserie» senere denne måneden. Utgiveren røpet ingen detaljer, men rykter om potensielle kandidater har allerede dukket opp.

Etter sigende pusler Take-Two og 2K med minst to uannonserte prosjekter. Ett av dem er visstnok en slags Marvel-basert variant av XCOM, med superhelter i hovedrollene. Det andre er under utvikling hos Mafia III-skaper Hangar 13, og beskrives som «Cthulhu møter Saints Row».

Trolig får vi svaret under Gamescom Opening Night Live, som går av stabelen tirsdag 24. august.

LES OGSÅ: Fan løste et GTA-problem Rockstar ikke klarte »

Siste fra forsiden