Datakrigerne i King of Nordic

– «Grante» har hatt veldig mange viktige runder

Daniel «zykes» Jensen gir æren til lagkameratene for at de nådde sluttspillet i King of Nordic.

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

DETTE ER KING OF NORDIC

Vis mer

Counter-Strike: GO-turnering for Norge, Sverige, Danmark og Finland. Turneringen fokuserer på å dra frem talenter i de aktuelle landene, og sette dem opp mot hverandre i et sluttspill med «Kongen på haugen»-format, noe som betyr at vinneren av sluttspillet går automatisk videre til neste sluttspill.

Etter at nok en kvalifiseringsrunde ble fullført på søndag, var det Datakrigerne som nok en gang stakk av med seieren. Laget var det første norske til å vinne King of Nordic etter at Gamer.no tok seg av kvalifiseringene, og har nok en gang siktet seg inn på å delta i den ukentlige turneringen.

Individuelle prestasjoner

DISSE SPILLER FOR DATAKRIGERNE

Vis mer

Daniel «zykes» Jensen
Granit «Grante» Grajcevci
Jørn «Hulk» Viken
Mathias «Fonzie» Olastuen
Rolf Ivar «serix» Gustavsen

Lagets kaptein, Daniel «zykes» Jensen sier til Gamer.no at laget hans fikk tøff motstand når de møtte laget Tromsø.

– Startet litt treigt med å nesten ryke ut mot Tromsø, men så skjerpet vi oss og vant. Mot nDurance fikk vi en god start, og «Grante» startet med en en mot to i pistolrunden og vi fikk tidlig flyten. Rundene i seg selv var litt rotete, men folk kommuniserte bra og traff skuddene. Vi ledet ganske kraftig mot slutten, men nDurance begynte å få runder når stillingen var 14-12. «Grante» vant nok en clutch med en AK han hadde berget fra den forrige runden. Det ble den individuelle prestasjonen som dro oss i mål i kampen.

I den avgjørende kampen møtte de Entelechy Gaming, som også skulle vise seg å bli et veldig spennende og jevnt oppgjør.

– Mot Entelechy lå vi under ganske mye på mirage, men jeg clutchet en en mot to-situasjon og vi vant en runde med dårlig økonomi. «Hulk» tok grep i den påfølgende pistolrunden, og vi starter bra. På antiterroristsiden var kommunikasjonen bra og alle tok initiativ. Jeg tok strategiene i starten av runden, og laget styrte det underveis. Vi spilte veldig aggressivt.

Jensen trekker også frem individuelle prestasjoner som dro laget over mållinjen.

I denne runden tok «Grante» ting i egne hender.

– Vi belaget oss på at en spiller tok grep og gjorde det veldig bra. På Mirage spilte «Hulk» formidabelt og hadde mange viktige drap som snudde kampen i vår favør. «Grante» hadde også en veldig viktig runde.

Han sier også at laget har en klar rollefordeling under kampene.

Les også
– Prosjektet vi startet med var dømt til å rakne før eller siden

– Vi har meg som taktisk leder, «Serix» som holder de posisjonene han skal og får med seg to eller flere spillere. «Fonzie» og «Hulk» som jobber sammen og skyter ned spillere, og helt til slutt «Grante» som har hatt veldig mange viktige runder.

Jensen forteller at han ikke vet mye om motstanderne på fredag, bortsett fra det danske laget.

– Er usikker på hvem vi møter utenom danskene. Vi har spilt mot noen av dem flere ganger i King of Nordic før, vet at de skyter hardt, men om vi har dagen er det fullt mulig å vinne.

Torsdag kveld ble det kjent at Gamer.no kjøpes opp av tidligere Discovery- og TVNorge-toppsjef Harald Strømme. Jensen tror utelukkende dette blir positivt.

– Syntes dette er kjempebra, gratulerte Tor-Steinar for en drøy time siden. Tror dette en et steg i riktig retning for e-sport i Norge. At folk fra utsiden er mer og mer villig til å investere i e-sport er et veldig godt tegn for e-sporten og spillerne, sier Jensen.

Fredag kveld håper Jensen at alle treffer, og da tror han det skal gå veien.

– For å vinne så satser vi på det individuelle og at kommunikasjonen og initiativet er like bra som det var på søndag. Vi kommer ikke til å undervurdere noen, men målet er å vinne, avslutter Jensen.

Gamer.no i samarbeid med ESEN

I samarbeid med ESEN arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige og Finland. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4500 kroner, og vinner man fem uker på rad får man en jackpot på omlag 23 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 2. mars.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden