Gratis nettspilling på Wii

I et intervju med USA Today har Reggie Fils-Aime bekreftet at onlinespilling blir gratis på Wii.

Tidligere i år kom det frem at Sony ikke ville følge i Microsofts fotspor og ta betalt for onlinespilling på PS3. Nå har Nintendos amerikanske sjef, Reggie Fils-Aime, fortalt at de heller ikke vil gjøre noe slikt. I et intervju med USA Today forteller han følgende:

- Vi kommer til å tilby onlinespill som brukerne ikke behøver å betale abonnementsavgift for. De kan bruke disse "rett ut av boksen" - Wii vil støtte Wi-Fi, så det er bare å plugge den inn og starte. Det vil ikke være noen skjulte avgifter eller kostnader.

På direkte spørsmål om Nintendo forfulgte en abonnementsbasert modell, fortalte han at de ser på onlinespilling som en måte å forbedre spillopplevelsen på, som kan bidra til å selge mer maskin- og programvare. Det ser med andre ord ut som onlinespilling i de fleste tilfellene vil være gratis på Wii, men det er selvsagt ingen ting som hindrer utgivere å selv ta betalt for MMORPG-spill og lignende.

Fils-Aime hadde heller ikke særlig mye til overs for Microsofts utsagn om at brukere kunne kjøpe en Xbox 360 og en Wii i stedet for en PS3. Han vil mye heller at folk står over 360-en, og i stedet bruker pengene på ekstra Wii-spill og ekstrautstyr. Resten av intervjuet kan du lese hos USA Today.

Siste fra forsiden