Gratisspill fra 3D Realms

3D Realms har lagt ut skytespillet Stargunner for fri nedlasting. Spillet ble opprinnelig lansert i 1996.

Stargunner var det siste spillet som ble lansert under Apogee-merket, som var det opprinnelige navnet til 3D Realms. Spillet er et sideskrollende skytespill hvor du får ta del i en episk krig mellom to rivaliserende raser - de grådige zilierne og de litt mer hyggelige ytimierne. Spillet minner om titler som Raptor, Project X og R-Type, og 3D Realms forteller at det fikk mye god kritikk av pressen.

David Pevreal, som var prosjektlederen for utviklingen av spillet, forteller at det først var meningen at det skulle komme til Amiga, men at Amiga-versjonen til slutt ble droppet til fordel for en PC-versjon. Teknisk sett var spillet svært imponerende, og spillet kjørte med 60 bilder per sekund selv på en 486/66.

Teknisk sett har nok spillet falmet en del i løpet av de årene som er gått siden det dukket opp, men gameplayet burde fortsatt være like godt som det var da spillet først kom ut. Du finner nedlastningsinstruksjoner, samt skjermbilder og annen informasjon om spillet, på 3D Realms sitt Stargunner-nettsted.

Siste fra forsiden