Grimme eventyr fra American McGee

Turner Broadcasting har kunngjort American McGee's Grimm, en serie episodebaserte spill basert på Brødrene Grimms eventyr.

Spilldesigneren American McGee fikk sitt store gjennombrudd med Alice, en mørk og særegen versjon av historien om Alice i Eventyrland. Nå jobber han med et nytt eventyrprosjekt, nemlig American McGee's Grimm. I går ble prosjektet offisielt kunngjort, og den første av 24 spillepisoder vil debutere til våren neste år.

Rødhette og ulven (konseptbilde)

American McGee's Grimm er basert på eventyrene til Brødrene Grimm (som samlet inn gamle folkeeventyr slik Asbjørnsen og Moe gjorde her til lands). Blant eventyrene som blir spillmatisert finner vi Snøhvit, Rapunzel og Lille Rødhette, og alle får en mørk og satirisk vri.

Spillene blir historiebaserte actioneventyr, hvor vi får oppleve en forvridd verden, en haug av spennende figurer og et nyskapende kampsystem bygd rundt ideen om at ord kan brukes som våpen.

I følge pressemeldingen fra Turner Broadcasting, som står bak prosjektet, vil American McGee's Grimm bli lansert på GameTap. Dette er et abonnementsbasert system som ser ut til å bli stadig mer populært i Statene, men som for øyeblikket ikke er tilgjengelig i Europa. Forhåpentligvis forandres dette innen lanseringen av Grimm.

Siste fra forsiden