Grand Theft Auto VI - hacker

GTA 6-hacker tvangsinnlagt på ubestemt tid

18-åringen skal ha nektet å gi seg med datakriminalitet.

Rockstar Games

TLDR

  • En 18-åring bak den store Grand Theft Auto VI-lekkasjen er tvangsinnlagt på sykehus på ubestemt tid.
  • Gutten har vist voldelig oppførsel, nektet å vise anger, og har uttrykt et ønske om å fortsette med datakriminalitet.
  • Til tross for å være i politiets varetekt, fikk 18-åringen brutt seg inn hos Rockstar ved hjelp av en Amazon Firestick, en TV og en mobiltelefon.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

18-åringen bak fjorårets omfattende Grand Theft Auto VI-lekkasje er nå tvangsinnlagt på sykehus på ubestemt tid. Det kommer etter en lengre runde i retten, melder BBC.

Ifølge den britiske statskanalen kommer dommen på bakgrunn av en psykiatrisk evaluering av gutten. Leger bestemte at han ikke kunne stilles for retten, og juryen måtte kun ta stilling til hvorvidt han sto bak innbruddene eller ikke – ikke hvorvidt det ble gjort med forsett.

I retten fikk juryen høre at 18-åringen hadde vært voldelig ved flere anledninger i løpet av sin varetektsfengsling. Han skal også ha nektet å vise anger, og uttrykte i stedet et ønske om å fortsette med datakriminalitet.

Dommeren i saken mente derfor at gutten utgjør en trussel for samfunnet. Han blir værende på sykehus inntil leger kan bevise at det ikke lenger er tilfellet.

Ellers kom det frem nye detaljer rundt hvordan 18-åringen fikk brutt seg inn hos Rockstar. Dette skjedde mens han allerede var i politiets varetekt i forbindelse med lignende innbrudd hos Uber og Nvidia. Han fikk laptopen sin beslaglagt, men klarte å utføre gjerningen med en Amazon Firestick, TV-en på hotellrommet og en mobiltelefon.

I dagene etter fant over 90 videoer fra spillet veien ut på nettet. Gutten truet med å dele kildekoden fra Grand Theft Auto VI, men kom aldri så langt før han ble stoppet.

Se den første offisielle traileren for Grand Theft Auto VI »

Siste fra forsiden