Grand Theft Auto 6 - lekkasje

17-åring arrestert i forbindelse med Grand Theft Auto-lekkasjen

Samme person skal tidligere ha begått datainnbrudd hos Microsoft og Nvidia.

Illustrasjonsbilde fra Grand Theft Auto V.
Rockstar Games

Etter den voldsomme Grand Theft Auto-lekkasjen forrige helg, begynte jakten på hvem som sto bak. Nå kan det se ut som personen er funnet, og fredag bekreftet politiet i London at en 17-åring er arrestert.

Grand Theft Auto-utvikler Rockstar ble offer for et omfattende datainnbrudd.
Rockstar Games

Unggutten er siktet for å ha begått flere datainnbrudd. City of London Police har ikke offisielt bekreftet at det dreier seg om innbruddet hos Rockstar, men ifølge journalist Matthew Keys er det nettopp dette 17-åringen er siktet for.

På Twitter forteller Keys at han har fått bekreftet av sine kilder at samme person skal ha brutt seg inn hos Uber for snart to uker siden. Han skal allerede ha blitt arrestert tidligere i år for hacking av Microsoft og Nvidia, og er i tillegg siktet for brudd på vilkår for sin prøveløslatelse.

Gutten ble stilt for ungdomsretten lørdag, men nye detaljer i saken har enda ikke dukket opp.

Rockstar bekreftet at innbruddet og den påfølgende lekkasjen var ekte sist mandag, etter at over 90 videoer fra det neste Grand Theft Auto-spillet – trolig Grand Theft Auto 6 – dukket opp. Utvikleren beskrev situasjonen som ekstremt skuffende, men mener at den antageligvis ikke vil påvirke arbeidet med spillet eller driften av nettspill som Grand Theft Auto Online.

Siden lekkasjen har Rockstar-eier Take-Two jobbet på spreng med å fjerne alle videoer og bilder som ble lagt ut på nettet. Skaden er imidlertid allerede gjort, og fans har for eksempel begynt å tegne opp verdenskartet basert på lekkede videoer og bilder.

LES OGSÅ: Grand Theft Auto-hackeren ønsker visstnok å forhandle med Rockstar »

Siste fra forsiden