Grand Theft Auto 6 lekkasje

Grand Theft Auto-utviklerne om lekkasjen: – Veldig skuffet

Rockstar bekrefter at GTA 6-lekkasjen er ekte.

Konseptkunst fra Grand Theft Auto V.

I helgen lekket en haug av videoklipp fra utviklingsarbeid av Grand Theft Auto 6 på nett. Personen som lekket videoene hevdet å ha fått tak i dem via selskapets interne Slack-grupper, og at de også sitter på kildekoden til både dette tidlige arbeidet og forløperen Grand Theft Auto 5.

LES OGSÅ: Grand Theft Auto-hackeren ønsker visstnok å forhandle med Rockstar »

Mandag bekrefter Rockstar at materialet som har lekket er ekte i en uttalelse på sin Twitter-konto. Den ser du nedenfor.

– Fortsetter utviklingen som planlagt

I uttalelsen bekrefter ikke Rockstar påstanden om at kildekoden er på avveie, men sier at videoene som nå har gått sin seiersgang på nettet er ekte.

– Vi er veldig skuffet over at detaljer om vårt kommende spill deles på denne måten. Arbeidet med det neste Grand Theft Auto-spillet fortsetter som planlagt, og vi fortsetter å fokusere på å levere en opplevelse til dere, våre spillere, som overgår forventingene deres, sier Rockstar om situasjonen.

De påpeker at lekkasjen antageligvis ikke vil påvirke driften av nettspill som Grand Theft Auto Online eller andre spill, og antageligvis heller ikke utviklingen av GTA 6 videre.

Take-Two har brukt mye av de siste dagene på å ta ned videoklippene fra nettet, men som alt annet som deles på nett er det vanskelig å presse tannkremen tilbake i tuben.

Bekreftede rykter

I fjor fikk vi servert en bøtte med rykter om spillet. Blant annet hevdet ryktene (som du bør ta med noen megatonn salt) at spillet ikke slippes før 2025, og at det skulle ta sted i en moderne versjon av Vice City – byen mest kjent fra PlayStation 2-spillet Grand Theft Auto: Vice City. I sommer fikk vi også høre at spillet skal ha to hovedpersoner: en mann og en kvinne.

Lekkasjene ser ut til å bekrefte at samtlige av disse ryktene stemmer. Samtidig er ikke spillet ferdigutviklet, så ting kan endre seg.

LES OGSÅ: Everywhere er det nye åpen verden-spillet til tidligere GTA-produsent »

Siste fra forsiden