GTA-episoder slipper fri

The Lost and Damned og Ballad of Gay Tony er på vei til PS3 og PC.

Rockstars GTA4 er både elsket og hatet. Den massive produksjonen ble møtt med en del misnøye fra blodharde tilhengere av de foregående spillene, mye på grunn av et radikalt annerledes fokus. GTA handlet ikke lenger bare om sinnsyke stunt, basehopping og annen lek. I stedet ble fortelling og karakterutvikling prioritert, samtidig som at selve byen Liberty City var mer levende og spennende enn noensinne.

Likevel er Nikos eventyr av den langvarige sorten, og det er liten tvil om at historien om den polske innvandreren traff mange i hjertet. Når det ble annonsert at to tilleggspakker skulle slippes eksklusivt til X360, var dette lett å avfeie for de som ikke eide Microsofts konsoll. Spillet var da langt nok fra før!

Fra The Lost and Damned

Men tilleggspakkene var så mye mer enn vi tidligere hadde kalt nedlastbart innhold. I både Lost and Damned og Ballad of Gay Tony ble vi servert det som i alle andre tilfeller må regnes som selvstendige spill. Fordømt gode spill var det også. Derfor er det nok mang en PS3- eller PC-gamer som holder pusten i håpet om at de mange ryktene om tidsbegrenset eksklusivitet stemmer.

Ryktene bekreftes

Det gleder oss å informere om at ja, både Lost and Damned og Ballad of Gay Tony slippes til både PS3 og PC den 30. mars – i år! Dette er ifølge Rockstar selv.

Utvidelsene vil både gjøres tilgjengelig gjennom de respektive nedlastingstjenestene (PSN og Windows Live) og i fysiske butikker i form av Episodes from Liberty City.

Spillene skal selvsagt være fullverdige versjoner av Xbox 360-versjonen, med den samme gigantiske og levende byen. I tillegg vil PC-spillere få støtte for 32 spillere i flerspillermodusen. Så 50 millioner dollar fra Microsoft var altså ikke nok til å holde disse glitrende episodene fra andres hender for alltid.

Fra Ballad of Gay Tony

The Lost and Damned var den første av de to episodene. Her blir vi kjent med Johnny Klebitz og hans hardbarkede motorsykkelgjeng. I denne episoden fikk vi oppleve Liberty City fra en annen vinkel, Johnny har som innfødt Liberty City-ianer både venner og fiender i byen allerede fra starten av spillet. Motorsykkelkjøring og avsagde hagler var stikkordet i denne gripende historien om vennskap og lojalitet på den ene siden, og forræderi på den andre.

The Ballad of Gay Tony er den ferskeste episoden, og er kanskje den aller største hyllesten til de mer actionfylte og glamorøse spillene i serien. Her er hovedpersonen Luis Lopez, livvakt for nattklubb-baronen og problemfuglen Anthony ”Gay Tony” Prince. Gay Tony skylder en rekke mennesker en god del penger, og Luis blir tvunget til å operere langt utenfor sitt eget fagområde for å holde sjefen sin i live, spesielt når alle og ingen er til å stole på i byen hvor alle har sin pris.

(Kilde: Rockstar Games)

Siste fra forsiden