GTA Online

GTA Online-feil gjør PC-spillere sårbare for dataangrep

Spillere melder om alt fra tapt spillvaluta til slettede kontoer.

Rockstar Games

Grand Theft Auto Online har et hull i sikkerhetssystemet, som gjør PC-spillere sårbare for dataangrep. Problemet har ført til tapt spillvaluta og (i noen tilfeller) slettede kontoer, og kan potensielt bli brukt til å introdusere virus på maskinen din.

Som Twitter-bruker Tez2 nylig rapporterte (via PC Gamer) har flere PC-spillere opplevd at de har mistet fremdrift og gjenstander i GTA Online. Andre har fullstendig mistet evnen til å logge seg på nettspillets servere.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Det er det nevnte hullet i sikkerhetssystemet til GTA Online som gir ondsinnede spillere tilgang på filene dine. Akkurat nå er det kun snakk om spillets filer, men som PC Gamer skriver kan det snart bety at de får full tilgang på hele PC-en din og dermed kan laste opp virus og andre uønskede programmer.

Problemet er tilsynelatende det samme som stengte ned flerspillerserverne til samtlige Dark Souls-spill i flere måneder i fjor.

Natt til tirsdag tok Rockstar til Twitter for å fortelle at utvikleren kjenner til saken. Teamet jobber nå med en sikkerhetsfokusert oppdatering til spillet, som tar sikte på å løse nettopp dette problemet.

Akkurat når oppdateringen kommer er foreløpig uklart. I mellomtiden ber Rockstar om at du tar kontakt med kundeservice dersom du er blitt rammet av feilen.

LES OGSÅ: Fans har begynt å snekre sammen GTA 6-kartet basert på lekkasjer »

Siste fra forsiden