Gudfaren uten stemmen til Brando?

Det er ikke sikkert vi vil oppleve Don Vito Corleone med stemmen til Marlon Brando når Gudfaren-spillet slippes til høsten.

Innspillingen av stemmen til karakteren Don Vito Corleone (Gudfaren selv), var et av de aller siste profesjonelle oppdragene skuespilleren Marlon Brando utførte før han døde 1. juli i fjor. Men i følge en artikkel i New York Times, er det ikke sikkert dette lydmateriellet vil bli brukt i det ferdige spillet.

I artikkelen går det frem at opptakene som har blitt gjort, i steden kan bli brukt som veiledning når en annen skuespiller skal gjøre stemmen til Gudfaren. Under innspillingen var Marlon Brandos tilstand så kritisk at han måtte gjennom et rør, koblet til en oksygentank. Dette gjorde det vanskelig å gjøre gode opptak.

I samtale med nettstedet GameSpot, har en representant fra spillutgiveren EA uttalt at de har gjennomført flere opptaksrunder med en annen skuespiller som høres omtrent ut som karakteren Don Vito Corleone. EA-representanten legger til at noe av stemmemateriellet Brando leverte likevel kan bli brukt direkte i spillet, men at det foreløpig ikke er bestemt hvordan utviklerne vil benytte seg av materiellet.

James Caan og Robert Duvall vil spille de samme rollene i spillet som de hadde i filmen (James Caan som Sonny Corleone og Robert Duvall som Tom Hagen). Al Pacino, som i filmen spilte Vito’s sønn Michael, har nektet å gi sin stemme og sitt utseende til spillet, noe som betyr at Michaels opptreden i spillet ikke vil ligne på skuespilleren.

Gudfaren, som slippes til Xbox, PS2, PSP og PC til høsten, er basert på historien fra Mario Puzo sin kjente bok ved samme navn, som de aller fleste har fått kjennskap til via den klassiske Gudfaren-filmen fra Paramount Pictures. I dette spillet får du følge Corleone-familien gjennom tiåret fra 1945 til 1955 i New York. I starten må du lage din egen karakter, som begynner det hele som en relativt vanlig kriminell. Etter hvert som du kjemper deg oppover i systemet får du mer respekt og mer ansvar. Til sist ender du opp som en av New Yorks mektigste menn.

Spillet lover et ikke-lineært gameplay hvor du får mange valgmuligheter i forhold til hvordan du vil løse situasjonene du kommer opp i. Du kan bruke brutal vold, intelligent diplomati eller en blanding av begge deler. Du får ta del i bankran, utpressing, mafiadrap og "drive-bys", og dessuten får du oppleve mange av de klassiske øyeblikkene fra filmen. Gameplayet ser ut til å minne litt om det vi finner i GTA-serien og Illusion Softworks sitt fabelaktige Mafia.

Siste fra forsiden