GUIDE: Server til Counter-Strike: GO

Guide Server til Counter-Strike: GO

(Bilde: Valve)

Slik setter du opp din egen Counter-Strike-server

Alle hjemmelag i ligaspillet må stille med tjener i Telenorligaen.

SLIK SPILLES COUNTER-STRIKE-DELEN I TELENORLIGAEN:

Hundrevis av norske lag skal kjempe om heder og ære i vårsesongen av Telenorligaen. Ligaspillet spilles i best-av-to-kamper, hvor resultatet gir laget som vinner, eller spiller uavgjort, poeng. Det kjempes om opprykk til divisjonen over.

Nå som Telenorligaen sparkes i gang nok en gang er det utallige kamper som sparkes i gang på samme tid.

For at alle oppgjørene skal gå smertefritt trenger minst halvparten av alle lag å ha en tjener tilgjengelig som de kan spille på. Det er nemlig hjemmelaget som til en hver tid har ansvaret for å stille med server. 

Tjeneren må også ha konfigurasjonen til Telenorligaen tilgjengelig, slik at kampen følger reglene og retningslinjene satt av arrangøren.

Last ned konfigurasjonsfilen til Telenorligaen her »

Det finnes en rekke leverandører som tilbyr både gratis- og kortidsleie, men disse har ikke mulighet til å endre konfigurasjonsfil. Derfor anbefales det at alle leier tjener hos en leverandør som tilbyr denne tjenesten.

I denne guiden har vi samlet to leverandører som enten inkluderer konfigurasjonsfilen vår eller som har en veldig enkel måte å legge denne inn på.

Spillvert.no

Spillvert er nok den enkleste løsningen, siden de har konfigurasjonsfilen til Gamer.no inkludert i alle sine tjenere. Dette betyr at fra det minuttet tjeneren din er satt opp så er du klar til å spille kvalifiseringskamp.

Bonusen du får med Spillverts tjenere er at du får med en gratis Mumble-tjener om du ønsker det, hvor du kan kommunisere med dine lagkamerater. Denne er inkludert i prisen.

Spillvert er også eneste norske distributør som tilbyr timeleie, noe som gjør at for bare 20 kroner så kan du leie en tjener i tre timer, noe som normalt sett holder for en kamp. For en tier ekstra kan du leie i seks timer.

Priser

Tre timer: 20 kroner 
Seks timer: 30 kroner
24 timer: 49 kroner
72 timer: 69 kroner
Månedspris: 119 kroner
Kvartalspris: 339 kroner
Halvårspris: 642 kroner
Årspris: 1212 kroner

Bilde tatt fra bestillingssiden til Spillvert.
Bilde tatt fra bestillingssiden til Spillvert. Bilde: Spillvert.no

Dathost.net

Dathost er også en forholdsvis enkel løsning, siden du kan legge inn Gamer.no sin konfigurasjonsfil før du bestiller tjeneren. Dette gjør du enkelt ved å slippe filen direkte inn i boksen du finner nederst på siden. Dathost har ikke betalingsalternativer utover en måned, men du kan velge å betale time for time. Dathost er guidens billigste tjenere.

Her er det viktig å huke av at du vil ha en «pure» tjener, noe som gjør at brukere ikke kan tukle med innstillinger som ikke er lovlig i våre turneringer. Det anbefales å velge Stockholm som lokasjon for tjeneren.

Priser

Månedspris: omlag 106 kroner

Bilde tatt fra bestillingssiden til Dathost.
Bilde tatt fra bestillingssiden til Dathost. Bilde: Dathost.net

 

Kommentarer (28)

Forsiden akkurat nå

Til toppen