Half-Life 3 - Valve

Half-Life 3 var under utvikling hos Valve

Flere kansellerte Valve-spill avsløres i ny dokumentar.

Skjermbilde fra Half-Life 2.
Valve

Til tross for å være ekstremt etterlengtet blant publikum har det myteomspunnede Half-Life 3 har aldri blitt nevnt eller engang hintet om av Valve, men nå ser det ut til at spillet faktisk var under utvikling hos studioet.

Som blant andre PC Gamer rapporterer ble en ny dokumentar med tittelen Half-Life: Alyx - Final Hours nylig lagt ut på Steam.

Dokumentaren tar form som en interaktiv applikasjon og bringer seere med på innsiden av studioet og byr på flere interessante – og tidligere ukjente – opplysninger om blant annet kansellerte prosjekter.

Skjermbilde fra Half-Life 2.
Valve

Under utvikling i ett år

Det meste prominente, kansellerte prosjektet ble omtalt av Valve som Half-Life 3 internt, og Half-Life: Alyx - Final Hours byr attpåtil på litt mer informasjon. Spillet skal ha vært under utvikling i rundt ett år i perioden 2013-2014 og var basert på Source 2-motoren.

Half-Life 3 skal ha hentet inspirasjon fra Valves skytespill Left 4 Dead når det gjelder spillmekanikk, noe som kanskje kommer som en liten overraskelse. Spillet benyttet delvis vilkårlige genererte omgivelser og fiender, som innebar at disse delene av spillet aldri ville forløpe seg på samme måte selv om målene var de samme.

Prosjektet skal ha blitt droppet hovedsaklig fordi Source 2-motoren på det tidspunktet ikke var ferdig. Et annet prosjekt som skal he blitt kansellert av samme grunn var Left 4 Dead 3, som mange fans også har ventet på.

Blant øvrige prosjektet Valve la på is var et rollespill som internt bar det intetsigende kodenavnet RPG. Dette skal ha vært inspirert av blant annet Dark Souls, Monster Hunter og The Elder Scrolls, men kom aldri lenger enn konseptstadiet.

Et antall VR-prosjekter så heller aldri dagens lys, og i stedet for å holde mange baller i luften bestemte studioet seg etter hvert for å heller samle seg om én storsatsing – som altså ble Half-Life: Alyx.

Ellers kommer det frem i dokumentaren at Valve jobber med et topphemmelig nytt prosjekt, men hva dette er kan man bare spekulere i. For flere opplysninger kan du sjekke ut Half-Life: Alyx - Final Hours på Steam.

Les også: Derfor gikk det så lang tid før vi fikk se et nytt Half-Life-kapittel »

Siste fra forsiden