Halo vender tilbake til samarbeid på delt skjerm

343 Industries har lært leksa etter at de droppet «split-screen» i Halo 5.

Microsoft

Fremtidige førstepersonsskytere i Halo-serien skal alle tilby samarbeid på delt skjerm, eller såkalt «split screen»-funksjonalitet. Det lover 343 Industries-sjef Bonnie Ross.

Halo 5: Guardians fikk pepper av fansen for spillets mangel på «split screen»-modus.
Microsoft

Spill på delt skjerm har vært en viktig del av Halo-serien helt siden lanseringen av det første spillet i 2001. For to år siden valgte utvikleren imidlertid å ikke inkludere funksjonen i Halo 5: Guardians, til stor skuffelse for fansen.

Har lært leksa

Under denne ukens D.I.C.E. Summit – en årlig samling for aktører i spillbransjen – fortalte Ross (via Polygon) at utvikleren har lært leksa si, selv om hun er stolt av jobben 343 har gjort siden studioet tok over for Bungie i 2011:

– Jeg liker arbeidet vi har gjort med å flytte serien fremover, men vi har også tatt til oss mye lærdom på veien. For eksempel da vi feilet med lanseringen av flerspillermodusen til Halo: The Master Chief Collection, eller da vi ikke inkluderte delt skjerm i Halo 5. [...] Vi har lært mye fra det, og jeg vil si at for alle førstepersonsskytere fremover vil vi tilby delt skjerm, forklarte Ross.

Tross mangelen på «split screen» mente vår anmelder at Halo 5 tok serien til nye høyder, og han roste 343 for å ha gjort en fenomenal jobb:

– [Halo 5: Guardians] er et spill der utviklerne har gjort essensielle grep for å holde serien frisk og relevant i møte med stadig hardere konkurranse fra alle kanter. Med stoort fokus på samarbeid gjennom kampanjen, samt nye egenskaper som gjør det tydeligere enn noensinne at du spiller en supersoldat, har utviklerne klart å utvide Halo-formelen, selv om den enestående Halo-følelsen alltid er til stede, skrev Øystein Furevik.

Er du ute etter en litt annen Halo-opplevelse.
Da bør du prøve Halo Wars 2, mener vår anmelder »

Siste fra forsiden