Hearthstone / Telenorligaen

Han er nybakt norsk seriemester i Hearthstone

Damir «Explozive» Nesimi er vinner av Telenorligaen denne våren.

Blizzard/Privat/Gamer.no

Counter-Strike og League of Legends har fått klart mest medieoppmerksomhet i Telenorligaen denne våren, og mange har kanskje glemt at det også har foregått et omfattende norsk seriespill i Hearthstone og StarCraft.

SLIK ENDTE HEARTHSTONE-DELEN AV TELENORLIGAEN VÅREN 2016:

Vis mer

1) Explozive (12 500 kroner)
2) EpicSaxGuy (7500 kroner)
3-4) SuperOdin/Nolifer (2500 kroner)
5-8) Tomalex/Profix/Devou/Matpakke

Toppdivisjonen i Hearthstone bestod av 48 deltakere. Spillerne har vært gjennom seks serierunder og et sluttspill for de åtte beste, og når alt var overstått stod studenten Damir «Explozive» Nesimi (24) igjen på toppen av pallen med 12 500 kroner i hånda.

– Å vinne den norske ligaen er min største bragd så langt, forteller en glad Nesimi til Gamer.no.

LES OGSÅ: Hearthstone-endringene tvinger spillerne til å tenke nytt

Kronglete vei til seier

Veien til seriemesterskapet har vært lang for bergenseren, men målet var alltid å nå sluttspillet. I fjor høst ble han diskvalifisert fra 3. divisjon på grunn manglende oppmøte i forbindelse med flytting, og før denne vårsesongen deltok han i en kvalifiseringsturnering for å havne i 1. divisjon i det nye seriesystemet. Der tapte han semifinalen mot «Mattis», men det var nok til å sikre seg plass i toppdivisjonen.

– Etter å ha endt opp med den beste poengsummen av de som hadde fem seire i seriespillet, måtte jeg igjen spille kvalifisering om sluttspillet. Jeg fikk så og si den dårligste seeden. Det føles veldig bra å ende opp som ligamester når det har krevd både innsats og tid.

– Så må jeg bare si at det var deilig å slå «Thomalex» i sluttspillet og få hevn for at GamersLeague tapte mot laget hans i sluttspillet i Team League, gliser Nesimi.

I den avgjørende finalen møtte Nesimi fjorårets andreplass, Johannes «EpicSaxGuy» Husa. Oppgjøret ble omtrent så jevnt som det kunne blitt, men til slutt var det Nesimi som trakk det lengste strået i en serie som endte 4-3.

Nesimi klarte å kontre Husas «Agro Shaman» med sin «Paladin».
Damir Nesimi

– Jeg hadde lite informasjon om «EpicSaxGuy» og generelt alle på veien mot finalen. Han hadde en liten fordel i og med at han spilte finalen forrige sesong. Jeg måtte spille på magefølelsen.

– Selve finalen kunne ikke vært mer jevn, og slik jeg ser det kunne jeg ikke fått en bedre motstander der og da. Det svingte fram og tilbake hele kampen.

Saksofonfyren fikk en tidlig ledelse, men Nesimi klarte å hente seg tilbake til 2-2. Den femte kampen gikk i favør finalemotstanderen, som hadde «Agro Shaman» som siste kortstokk på stillingen 2-3.

Les også
Anmeldelse: Hearthstone: Heroes of Warcraft

– «Agro Shaman» er kanskje det sterkeste decket akkurat nå, siden det kan vinne mot absolutt alt. Jeg hadde «Control/Heal Paladin», som kanskje er det sterkeste mot «Agro Shaman», og «Tempo Warrior». Jeg valgte å spille med «Paladin» først og vant komfortabelt.

Dermed stod det 3-3 og det hele skulle avgjøres på den syvende runden. Den vant Nesimi med «Tempo Warrior»-decket.

Prøvespiller for GamersLeague

«Tempo Warrior»-decket til Nesimi ble avgjørende for seieren i finalen.
Damir Nesimi

– Det som overrasket meg mest var at jeg vant tre ganger mot «Shaman». Det tredje decket var et «Beast Druid» som jeg kopierte fra lagkameraten min Eirik «Diggen» Aarvig.

Nesimi forteller at han har spilt Hearthstone av og på siden betaperioden i 2013. Han har ikke vært med i noen klubb tidligere, men prøvespiller for øyeblikket for GamersLeague, som allerede huser flere av Norges aller beste spillere. Dette er også moderklubben til StarCraft-stjernen Jens «Snute» Waller Aasgaard.

– Etter å ha vunnet et par nettbaserte turneringer i Hearthstone bestemte jeg meg for å finne meg et lag slik at jeg kunne bli en bedre spiller. Der og da var det tre organisasjoner jeg vurderte: GamersLeague, BX3 og Oslo Lions.

– Hva tenker du om det norske Hearthstone-nivået akkurat nå?

– Jeg er ikke så veldig kjent med norske Hearthstone spillere, men nivået er høyere enn forventet og jeg tror det vil bli høyere neste sesong. Vi har jo fått norske «Diggen» til å poppe opp på den profesjonelle scenen. Han har satt listen høyt og det er noe vi alle må strekke oss etter. «Diggen» skal også ha mye av æren for at jeg ender opp som ligamester. Det var han som hjalp meg å sette opp stokkene mine. Jeg hadde nok ikke hatt samme oppsett hvis det ikke var for han.

– Å lage decks er min største utfordring

Den nybakte seriemesteren innrømmer at det å sette sammen decks er noe han må bli bedre på i fremtiden.

– Jeg suger på å lage decks og er lite kreativ, som er den største svakheten min, men jeg har en tendens til å lære veldig fort. Det å lage decks vil være min store utfordring neste sesong, i og med at «ingen» forventet eller visste hvor god jeg kan være. Det kom frem tidlig i kampene mine mot «Devou» og tidligere lagkamerat «Profix».

Dersom noen våre skytespillinteresserte lesere kjenner igjen brukernavnet «Explozive» fra et annet spill, så er det kanskje ikke så rart. Nesimi var nemlig medlem og leder for ulike klaner på konsoll tidligere, blant annet Ghosts of Norway som vant Norgesmesterskapet i Gears of War. I følge Nesimi var dette laget regnet som et av de beste i Europa på den tiden.

LES OGSÅ: Viasat starter egen kanal som skal vise e-sport døgnet rundt

Siste fra forsiden