Ninja Gaiden-skaper med nytt hjem

Han har det i kjeften

Tomonobu Itagaki jobber nå for ferske Valhalla Game Studios.

Tidligere Team Ninja-sjef Tomonobu Itagaki var en av hovedmennene bak Tecmos nyeste Ninja Gaiden-serie og slåssespillet Dead or Alive. Han forlot studioet og selskapet etter en rettslig konflikt for et par år siden. Itagakis ånd lever tydeligvis i beste velgående hos Team Ninja, som har holdt stø kurs med vold og pupper.

Visstnok det beste slåssespillet i universet.

Den breikjefta spillutvikleren har nå dukket opp igjen hos ferske Valhalla Game Studios, et selskap som ble grunnlagt av en tidligere kollega av Itagaki. Det japanske spillmagasinet Famitsu har intervjuet Itagaki, og nettstedet Andriasang har oversatt noen av hans kommentarer.

Ikke overraskende jobber han med et nytt spill, men var ikke villig til å si noe spesifikt om når det skulle offentliggjøres eller hva slags spill det er snakk om, og Itagaki forteller at det er myntet på «jordboere». Hvilke plattformer det kommer til er heller ikke spesifisert, og overraskende nok er den før så trofaste Xbox 360-tilhengeren åpen for andre formater, inkludert PC.

Hva enn Itagakis nye prosjekt er, så ser det ikke ut til å være et slåssespill. Han mener nemlig at han allerede har laget det aller beste i sjangeren:

– Når jeg jobbet for Tecmo lagde jeg Dead or Alive, det beste slåssespillet i verden. Denne sjangeren har igjen stoppet å utvikle seg, men hvis jeg skal være helt ærlig så hadde den dødd ut for lenge siden hvis det ikke var for Dead or Alive.

Siste fra forsiden