Handel og krig i East India Company

East India Company er et maritimt strategispill der du må prøve å skape verdens største handelsimperium.

Den nederlandske utgiveren Lighthouse Interactive har sikret seg de verdensomspennende utgivelsesrettighetene til East India Company, et strategispill fra finske Nitro Games. Spillet skal lanseres i løpet av fjerde kvartal 2008, så det er fortsatt en stund til det seiler inn i butikkene.

East India Company gir deg kontroll over det britiske East India Company eller et rivaliserende handelsforetak (fra Nederland, Sverige, Frankrike, Danmark, Portugal, Italia eller Spania). Du begynner med en liten handelsflåte, men ved hjelp av økonomisk teft kan du gradvis ta kontroll over de syv hav.

Underveis får du tjene penger på te, krydder, gull, diamanter og andre verdifulle laster, som må fraktes fra koloniene til Europa. Du må også drive diplomati og generelt sørge for at handelsoperasjonen din går på skinner. I tillegg kan du utforske 40 ulike byer og landsbyer.

Du vil også komme i konflikt med andre handelsforetak, og her kan du se frem til taktiske sjøslag i sanntid. For å vinne bør du blant annet ta kontroll over viktige havner og holde dem mot fiendens angrep. Du kan også forsøke å borde motstandernes skip, for å overta dem og lasten deres.

Spillet kommer med flerspiller (over Internett og LAN) for opp til åtte spillere. I tillegg lagres spillerstatistikken på en sentral server, slik at du hele tiden kan følge med på hvor godt du spiller i forhold til andre spillere. Mer informasjon om East India Company finner du på spillets nettsted.

Siste fra forsiden