Viking E-sport

– Håndplukket spillere som passer best sammen i et lag

Håkon «Koolberg» Solberg bytter ut Celestial med Viking. Samtidig signerer klubben storspiller i FIFA.

Håkon «Koolberg» Solberg går fra Celestial til Viking.
Sindre Stien/Good Game

Viking har eksistert i e-sport en liten stund allerede da de har vært med i de to første sesongene av Eserien. Der har det ikke blitt en stor suksess enn så lenge. Nå skal Stavanger-klubben satse hardere på FIFA og melde seg på i League of Legends-scenen.

LES OGSÅ: Viking Fotballklubb signerer FIFA-spiller

Henter tidligere landslagsspiller fra Ranheim

Sondre Voktor går til Viking.
Sindre Stien

Viking annonserte den 14. januar re-signeringen av «Chr4s», og signeringen av Sondre Voktor fra Ranheim. Klubben skriver selv at det blir et kanonår og at de gleder seg til Eserien i 2020.

– Jeg forlater Ranheim fordi de ikke skal satse like hardt på FIFA. Jeg ser veldig frem til å representere Viking. Her skal e-sport tas seriøst, og jeg har blitt godt tatt i mot av en fin gjeng, og det virker som et veldig fint miljø. Jeg og Chris har blitt veldig gode kompiser det siste året, brukt mye tid sammen, trent mye og «grindet» FIFA sammen, så jeg tror det blir et veldig bra partnerskap, sier Sondre Voktor til Gamer.no.

Inn i League of Legend-scenen

DISSE SPILLER FOR VIKING

Vis mer

Håkon «Koolberg» Solberg (Top)
Alexander «HHNeverLucky» Hegland Fedde (Mid)
Magnus «lil ambivert» Hornnes (ADC)
Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Joachim «Accziz» Ulvatn Torsvik (Reserve)
Simon «Slemp» Ellefsen (Reserve)

Viking blir å finne i 1. divisjon i Telialigaen i 2020 etter at de kjøpte plassen til Riddle Academy. Onsdag kveld ble Vikings første League of Legends-lag annonsert.

– Laget er kanskje en av de beste sammensetningene av aktive norske spillere som er tilgjengelig. Det er med andre ord et lag håndplukket ut i fra hvem jeg mener fungerer best sammen i et lag. Det at Viking kontaktet meg med et ønske om å satse på e-sport er kult, og jeg føler både klubben og jeg klikket godt sammen fra første samtale, fortelle Håkon «Koolberg» Solberg til Gamer.no før han legger til.

– Viking har en jordnær satsing, det er fokus på bredde, individ, lagspill og profesjonalitet. Vi har satt oss et forholdsvis nøkternt mål om å havne i topp fire, men har klare ambisjoner om å nå helt til topps.

«Musarita» blir Viking sin offisielle streamer

Musarita ble torsdag kveld annonsert som Viking sin offisielle streamer. Klubben skriver på sin Twitter-konto at hun skal være med å promotere sunn gaming og gode holdninger.

Les også
Anmeldelse: FIFA 20

– Grunnen til at vi spurte Marita om å bli med oss er fordi hun har samme visjon som oss om å promotere sunn gaming og inspirere ungdommen til å kombinere sport og e-sport. Vi i Viking kommer til å ha er sterkt fokus på å bygge en bro mellom fotballverdenen og e-sport, sier Benjamin Tengs som har ansvaret for e-sport i Viking før han legger til.

– Det å ha en representant som kan gi begge parter en inngang til hverandres verden var essensielt for oss, og Marita er perfekt for det. Ikke bare deler hun våre verdier, men hun er også ei som kan inspirere ungdommen til å både være aktiv og spille, legger han til.

Siste fra forsiden