Cities XL reddes

Håp for digitale borgemestre

Focus Home Interactive har snappet opp lisensen og videreutvikler serien.

Franske Monte Cristo hadde store ambisjoner med sitt bybyggerspill Cities XL, inkludert en omfattende flerspillerdel på nettet, og resultatet ble ikke så verst ifølge vår anmelder. Dessverre tok spillet aldri skikkelig av, og det endte med at Monte Cristo først stengte serverne til flerspillermodusen og til slutt måtte legge ned virksomheten.

Idyllisk.

Cities XL får likevel leve videre. Focus Home Interactive har akkurat sendt ut en pressemelding hvor de forteller at lisensen nå er i deres hender. Det betyr blant annet at de skal utgi den lovede oppdateringen til Cities XL, Cities XL 2011. Vi vet ikke om noen av Monte Cristos ansatte har fått et nytt hjem hos Focus Home Interactive, men det virker ikke helt usannsynlig.

– Det er viktig at Cities XL får en fremtid i spillverdenen. Spillet levde kanskje ikke opp til Monte Cristos høye forventninger, men det har likevel vunnet mange fans i Europa og på nettet. Et samfunn har oppstått rundt spillet, og vi kan ikke gravlege deres håp og forventninger til fremtiden, sier Focus Home Interactive-sjef Cedric Lagarrigue i pressemeldingen.

Som originalversjonen går Cities XL 2011 ut på å bygge opp en moderne storby med alle de fasiliteter vår bortskjemte sivilisasjon forventer. Som vanlig i denne sjangeren må du ta deg av de flest aspekter av byens ve og vel, og finne en bærekraftig balansegang mellom hva du har råd til og hva byen trenger.

Over 700 forskjellige bygninger kan konstrueres, og det er inkludert førtifem ulike kart å bygge på . Spillet inkorporerer også elementer fra den nedlagte flerspillerdelen i originalen, og du kan blant annet bedrive handel mellom byene dine. En rekke andre små forbedringer er også lagt til, som et nytt system for skatteleging.

Focus Home Interactive hinter om at de som har kjøpt det originale Cities XL skal få minioppfølgeren billigere, men det nevnes ingen konkrete detaljer. Uansett skal Cities XL 2011 slippes i oktober.

Siste fra forsiden