«Phenom» i Capcom Cup

– Håper tredjeplassen inspirerte noen til å prøve Street Fighter

Nordavinds Arman «Phenom» Hanjani nyter en vel fortjent ferie etter god innsats i Capcom Cup.

Arman «Phenom» Hanjani i Nordavind ble verdens tredje beste Street Fighter-spiller under Capcom Cup.
Capcom

Arman «Phenom» Hanjani i Nordavind spilte like før jul en storslått Street Fighter-turnering hvor han endte på tredjeplass etter å ha tapt mot Derek «Idom» Ruffin, som endte opp med å vinne hele turneringen.

LES OGSÅ: «Phenom» ble verdens tredje beste Street Fighter-spiller

Like etter turneringen var Hanjani skuffet, men har i tiden etter reflektert litt.

– Rett etter tapet følte jeg meg litt skuffet fordi jeg var så nærme finalen. Men den følelsen gikk over noen timer etterpå. Jeg har aldri vært typen som dveler for mye på vinn eller tap. Kampen mot «Idom» gikk dessverre ikke min vei og det er bare en del av gamet.

Se kampen mellom «Idom» og «Phenom» under Capcom Cup.

Hanjani tenker også det at han tapte litt på grunn av dårlige forberedelser mot nettopp «Idom»s favorittkarakter.

– «Idom» er verdens beste Laura-spiller, og en av de beste spillerne I USA. Jeg tror fordelen hans var at han var en underdog i turneringen, og ingen forventet, inkludert meg, at han skulle komme så langt. Feilen min var at jeg forbredte meg mest for andre helter enn Laura. Jeg tenkte at basert på resultatene til «Idom» i hele år, skulle han ryke ut tidlig. Så det ble slik at jeg ikke øvde nok strategier mot Laura som kunne ha bidratt til en seier mot han, rett og slett fordi jeg undervurderte hvor langt han kunne komme i turneringen.

Håper dette løfter den norske interessen

Selv om det ble en respektabel tredjeplass ut av kanskje den største Street Fighter-turneringen i 2019, skal ikke «Phenom» feire noe særlig.

– Har ikke feiret noe spesielt. Jeg har reist så mye i år og er ganske sliten. Jeg tenker at denne julen så skal jeg slappe helt av.

LES OGSÅ: Norske «Phenom» er en av verdens beste Street Fighter-spillere

Hanjani mener kanskje det mest skuffende med at han ikke vant ikke nødvendigvis handler om hans personlige gevinst, men Street Fighter-interessen i landet.

– Jeg tror en seier kunne hjulpet skikkelig med å gi Street Fighter mer oppmerksomhet hos vanlige folk i Norge. Men jeg håper tredjeplassen inspirerte noen til å prøve Street Fighter eller andre slåssespill. Jeg håper også at jeg har gitt de som allerede spiller i Norge tro på at det er mulig å bli god nok til å konkurrere i verdenstoppen.

Nå går Street Fighter-miljøet inn i en pause, før det siktes mot OL neste år.

Les også
Anmeldelse: Street Fighter V

– Jeg vet ikke hva som blir min neste turnering nå. Jeg tar noen måneders pause før sesongens starter igjen. Men dere kan se frem til at Street Fighter skal være med i OL i sommer. Så forhåpentligvis kan vi kvalifisere oss til den og kanskje vinne hele greia, avslutter Hanjani.

Siste fra forsiden