Celestial Gaming

Har vært med helt siden starten av Telialigaen - nå risikerer Celestial å bli trukket

Den tidligere seriemesteren risikerer å miste plassen i 1. divisjon da laget står uten spillere.

Benedichte Breistøl jakter spillere.
Celestial Gaming

Klubben som har vært med i Gamer.nos ligasystem helt siden det ble startet i 2014 sliter. Under én uke før seriestart står nemlig League of Legends-laget til Celestial oppført med null spillere. Grunnlegger og leder, Benedichte Breistøl, har også vært med hele veien, og mener dette er en veldig uheldig situasjon for klubben å være i.

– Det korte svaret på det, er at det ble vanskelig å sette sammen et godt lag da både manager og tre spillere dro til til en annen klubb etter forrige sesong, forklarer Breistøl før hun legger til.

– Hun som tok over som manager, Elin Moen og jeg selv, har forsøkt å sette sammen forskjellige varianter av lag med spillere vi kjenner til og har tro på, eller har hatt i laget tidligere. Dessverre har alle fire forsøkene falt fra hverandre. Det siste falt sammen på lørdag, da nøkkelspilleren i det vi trodde var den endelige lagoppstillingen dro til en annen klubb da de tilbyr lønn.

LES OGSÅ: Bamble Dreamteam går inn i Celestial

LES OGSÅ: Celestial sjokkerte alle og vant Telialigaen

Potensielt første sesong uten Celestial

Her er Celestial under Gigacon 2014.
Benedichte Breistøl/Gamer.no

Risikoen med situasjonen er at klubben kan bli trukket fra 1. divisjon. Dette vil bety at Celestial ikke er med når seriestarten går i League of Legends neste uke. Dette vil eventuelt være første gang Celestial ikke er med. Dette ønsker selvsagt ikke Breistøl, og klubben har derfor lagt ut en utlysning på Spillermarkedet - en uvanlig kanal for et 1. divisjonslag.

– Nå går vi gjennom alle kanaler vi ikke allerede har forsøkt. Så vi bruker sosiale medier for det det er verdt, og satser på at det norske miøjøet kan hjelpe oss å få spre ordet slik at vi får satt sammen et lag med potensiale og som kan jobbes videre med.

LES OGSÅ: – Håndplukket spillere som passer best sammen i et lag

Breistøl forteller at det vil være utrolig kjedelig å miste plassen. Det vil også bety minimum én sesong i 2. divisjon til høsten.

– Det er selvfølgelig veldig kjedelig for klubben og ikke spille i 1. divisjon for første gang siden ligaens begynnelse. Det blir også første gang vi ikke har en League-satsing. For klubben vil det være en stor endring, og vi må se på nye og andre muligheter i forhold til videre vekst, forklarer Breistøl før hun legger til.

Les også
Norsk Valorant-kvalifisering til storturnering starter fredag

– Når det er sagt, så er det også veldig trist for meg personlig. Det var League of Legends som gjorde at jeg startet klubben i 2013. Og det er også spillet som gjorde at jeg begynte å engasjere meg for e-sport i det hele tatt.

Siste fra forsiden