Sluttspillet i Telialigaen - Counter-Strike

– Har vi samme nivået som på treninger i det siste slår vi Nordavind

Andreas «dem0» Aslaksrud er offensiv før semifinalen mot Nordavind under Telialigaens sluttspill til helgen.

Andreas «dem0» Aslaksrud tror de kan slå Nordavind.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Nordavind mot Stabæk Momentum er andre kamp på menyen når Oslo E-sportfestival og Telialigaens sluttspill skytes i gang til helgen. Sammen med sluttspillet i Eserien byr man opp til en heidundrende dans samme helg. Andre semifinale i Counter-Strike byr på et oppgjør, som i den andre semifinalen, med en klar favoritt mot en underdog.

Sluttspillet ser du lørdag 25. mai klokken 13:00 på VGTV »

Nordavind startet sesongen litt dårlig, men med en helt annen lagoppstilling. I vinter sikret de seg signaturene til storspillere som Ruben «RUBINO» Villarroel og Jørgen «cromen» Robertsen, noe som gjorde at skuta snudde raskt og poengene rullet inn. Det holdt til en andreplass i seriespillet.

Nordavind har de siste månedene brukt en ny trener, danske Dennis «Rytter» Rytter. Rytter forteller litt om seg selv.

– I min tid i Counter-Strike har jeg spillt for Copenhagen Wolves, ROCCAT, fnatic og flere som taktisk leder. Til daglig er jeg e-sportleder på Gamecollege, som er en skole.. Utover det er jeg nå trener for Nordavinds Counter-Strike-lag. Jeg har vært trener for Nordavind i litt under to måneder, og min jobb er å finne feil i taktikkene, snakke individuelt med spillerne om hva jeg ser de kan forbedre individuelt. Jeg snakker mye med «RUBINO», som er taktisk leder for å rette taktikkene. Jeg prøver også å få laget til å være mer profesjonelle i deres tilnærming til å være profesjonell e-sportutøver, sier Rytter.

LES VÅR SPÅDOM: – Alt ligger til rette for en ny drømmefinale mellom Apeks og Nordavind

Må ikke undervurdere noen

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND

Vis mer

Ruben «RUBINO» Villarroel
Håkon «hallzerk» Fjærli
Jørgen «cromen» Robertsen
Haakon «Radifaction» Tholo
Jesper «TENZKI» Plougmann Mikalski

Dennis «Rytter» Rytter (trener)

Rytter forteller videre om at de ikke har fokusert spesielt mye på semifinale-motstander Stabæk Momentum.

– Vi har ikke trent inn mot Momentum, men vi har selvfølgelig respekt for dem, siden de har nådd sluttspillet akkurat som oss. Vi går inn til kampen og spiller vårt spill, så det er vi som setter tempoet i kampen og at det helst er de som må tenke over hvordan vi spiller, og ikke omvendt. Vi er selvfølgelig favoritter og vi håper og tror at vi kan vinne 2-0. Men nøkkelen blir å ikke undervurdere noen.

Rytter forteller videre at de fokuserer på sitt eget lag, og understreker nok en gang at det er superviktig å ikke undervurdere motstandere.

– Vi ser ikke så mye på enkelte spillere, men mer på dem som lag. Som lag skal de ikke undervurderes og det er det viktigste. Begynner vi å undervurdere Momentum, så kan kampen fort få et annet utfall enn vi tror og håper på, forteller treneren.

LES OGSÅ: Telenorligaen blir til Telialigaen

Treneren har gjort jobben lettere

Les også
– Vi var sultne på revansj og følte vi kunne ta Ence
Håkon «hallzerk» Fjærli tror det blir en jevn kamp, men øyner finalen.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Lagets store stjerne og Norges kanskje beste AWP-spiller, Håkon «hallzerk» Fjærli er kort i svaret på spørsmål om hva Nordavinds nye trener har bidratt med siden han kom inn i laget.

– Det er blitt mye enklere å rette på diverse feil.

Fjærli snakker videre om å fokusere på eget spill, noe som ser ut til å være nøkkelen for Nordavind.

– Jeg tenker at det er en ganske 50-50 match der begge lag kan ta seieren. Uansett hvem som vinner så må vi bare spille vårt eget spill i en eventuell finale.

Sluttspillet har de to seneste gangene vært spilt i Lillehammer, men returnerer nå til Oslo og blir en del av nysatsingen Oslo E-sportfestival. Fjærli tror dette utelukkende er positivt for turneringen.

– Det er fint at det er mer sentralt slik at det kan bli mer attraktivt for folk å dra uten å måtte reise alt for langt. At et annet sluttspill samles på samme plass gjør at flere kan ta turen, og kanskje bli fan av et nytt spill de kanskje ikke har interesse for før, avslutter Fjærli.

LES OGSÅ: Telialigaen og Eserien sammen på Oslo E-sportfestival

– Slår Nordavind så lenge vi klarer å holde nervene i sjakk

DISSE SPILLER FOR STABÆK MOMENTUM

Vis mer

Andreas «dem0» Aslaksrud
Steffen «SLY» Amundsen
Thomas «Aaseng» Olsen Aaseng
Jesper «Jimbo» Kamsrud
Adam «adx» Larsson

Andreas «dem0» Aslaksrud i Stabæk Momentum forteller til Gamer.no at det har blitt mye trening siden seriespillet var ferdig.

– Siden seriespillet har vi vært på bootcamp, og deretter Copenhagen Games. Dessverre uten «Jimbo», men det var en god erfaring uansett. Ellers så har vi trent så mye som mulig.

På spørsmål om de har trent spesifikt inn mot Nordavind, og hva de eventuelt skal gjøre for å stoppe dem er Aslaksrud litt mer kryptisk, muligens for å holde kortene tett inntil brystet.

– Vi har sett mye på Nordavind og hvordan de spiller, og vi har en spillplan mot dem, før han legger til litt om Nordavinds nye trener.

– Det er jo en utrolig god ressurs for dem å ha en trener, så det hjelper dem nok med å stille mer forberedt.

Andreas «dem0» Aslaksrud mener de må holde nervene i sjakk for å slå Nordavind.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Aslaksrud sier litt om hva han mener er Momentums sterkeste side inn mot Nordavind, og utdyper litt om hva de må gjøre for å få det til å funke, samt hvordan de skal kontrollere nervene.

– «Aaseng» på LAN er vår sterkeste spiller. Har vi samme nivået vi har hatt i treninger i det siste slår vi Nordavind, så lenge vi klarer å holde nervene i sjakk. Jeg tror det skal gå greit. Jeg og «Aaseng» har gitt de andre som ikke har spilt på scene før noen tips, forteller Aslaksrud.

Kapteinen peker også ut Nordavinds sterkeste kort i kampen, og sier litt om hvordan man kan stoppe spilleren han peker ut.

– «Hallzerk», helt klart. Så lenge flashene våre er gode og vi har gode plasseringer blir det bra. Han skal ikke få noe gratis ihvertfall.

Til slutt forteller Aslaksrud litt om den andre semifinalen, og utdyper litt mer om hva han tenker om sluttspillets nye lokasjon og samarbeidspartner.

– Den andre kampen tror jeg blir ekstremt vanskelig for Riddle. Jeg veit ikke hvor mye Riddle har jobbet siden serieslutt, men hvis de har stått på siden da så kan mye skje, hvis ikke så blir det tungt tror jeg. Det er veldig spennende med Oslo E-sportfestival. Håper det skaper mye engasjement og at det dukker opp mange tilskuere. Jeg har sett en del på Eserien, og der har produksjonen vært knallbra så jeg regner med at det blir et bra opplegg på sluttspillet også, avslutter Aslaksrud.

Siste fra forsiden