Intervju

Telialigaen våren 2021, Andreas «Gjrstad» Gjerstad

– Hearthstone-tittelen er det viktigste

Vinneren av vårens Telialiga forteller om sin vei til toppen av Norges Hearthstone-miljø.

Privat/Blizzard Entertainment, montasje Gamer.no

Etter en lang vårsesong i Telialigaen, gikk finalen i Hearthstone-sluttspillet av stabelen forrige helg. I det siste oppgjøret sto det mellom to spillere som begge har utpekt seg ved tidligere anledninger, og etter en jevnspilt finale var det til slutt 31 år gamle Andreas «Gjrstad» Gjerstad som stakk av med seieren.

– Jeg har spilt Hearthstone siden 2014, så det begynner jo å bli en stund. Jeg begynte vel først å konkurrere i 2018, og da fikk jeg vite om at det gikk an delta i det som da het Telenorligaen. Så da meldte jeg meg på der, og jeg har gjort det ganske bra de gangene jeg har vært med. Jeg har allerede spilt i en finale – i 2019. Da tapte jeg mot Elefanti, som var spilleren jeg slo i årets finale, forklarer Gjerstad.

Elefanti og Gjrstad er begge medlemmer av den Fredrikstad-baserte klubben Domino esports, og når vi spør hvordan det er å møte en lagkamerat i en så stor finale svarer Gjerstad følgende:

– Jeg synes det er kjempegøy egentlig. Da er det på en måte vinn-vinn. Det føles fortsatt som alvor, for Elefanti er den beste spilleren jeg kunne møtt. På den måten er det faktisk litt mer stress enn hvis jeg hadde møtt en annen spiller, men det faktum at laget vinner uansett er jo litt gøy. Vi har jobbet sammen såpass lenge, og Elefanti er en jeg kjenner veldig godt.

Best når det gjelder

– Hva var det som fikk deg til å begynne å konkurrere, da?

Xyrella.
Blizzard Entertainment

– Jeg fikk høre om en internasjonal konkurranse som foregikk i Oslo i mars i 2018, og da meldte jeg meg på. Jeg hadde aldri deltatt i noen form for Hearthstone-konkurranse tidligere, men jeg dro dit og gjorde det ganske bra. Jeg husker at jeg møtte Zorkthar, som tidligere hadde vært kaptein for landslaget i Hearthstone da det fortsatt var en ting. Jeg slo ham og han ble ganske sur, ler Gjerstad.

– Men så var det også han som tipset meg om Telenorligaen og fikk meg til å melde meg på, legger han til.

Og står han igjen som vinneren av Telialigaen våren 2021, etter å ha gått ubeseiret gjennom helgens sluttspill. Likevel vil ikke Gjerstad gå med på at han er Norges beste spiller:

– Altså, du kan jo si det i form av at jeg har vunnet Telialigaen, men i Norge har vi jo ganske mange gode spillere. Jeg vil si at jeg er «norgesmester» i Hearthstone, men det er vanskelig å rangere hvem som er den beste spilleren. Hunterace spiller jo fortsatt og han var jo verdensmester for to år siden. Han er nok en bedre spiller enn meg, så jeg vil ikke si at jeg er den beste spilleren i Norge. Men jeg var den beste i denne turneringen, og det må jeg ta med meg videre, grunner Gjerstad.

– Hva vil du si er det viktigste med det å ha vunnet Telialigaen? Er det pengepremien, eller ser du mer på dette som et springbrett du kanskje kan bruke for å komme videre ut i verden?

– For meg vil jeg nok helt klart si at tittelen er det viktigste, det å kunne si at man er norgesmester. Pengene betyr veldig lite. Det er ikke kjempestore premiepotter i Hearthstone, med snaue 6000 kroner til førsteplassen. Det betyr ingenting sånn egentlig. Men det å faktisk vinne og vise at man er best når det gjelder er det som betyr mest for meg.

– Men tror du du kan bruke dette for å komme deg videre ut i internasjonalt farvann?

Les også
Nordmann videre i tidenes største Counter-Strike turnering

– Ja, på sett og vis. Jeg deltar jo allerede i kvalifiseringsturneringer til Master Tour. Det er seks slike i året, og jeg kvalifiserte meg faktisk for en i fjor. Så jeg har allerede klart å komme inn én gang, med flere andre ganger hvor jeg har vært i nærheten. Så jeg føler at jeg har det som skal til for å spille på et ganske høyt, internasjonalt nivå.

Kazakus.
Blizzard Entertainment

Stadige endringer

Hearthstone feiret syv år i mars i år, og mye har skjedd med det populære kortspillet siden den gang. Spillet får stadig nye utvidelser, nye kort og endringer som er med på å riste litt på hvilke «decks» som regnes for å være best. Gjerstad understreker at det er viktig å følge med på utviklingen for å nå toppen:

– Særlig de siste par årene har utviklerne blitt enda flinkere til å oppdatere spillet oftere, og «metaen» endrer seg relativt ofte i disse dager. Det kommer faktisk en liten utvidelse allerede denne uken, og da blir det en ny «meta» som gjelder.

– Hva anser du som de beste sammensetningene akkurat nå, da? Hvilke «decks» hjalp deg med å vinne?

– Akkurat nå er det nok Control Priest og Miracle Rogue som er best. I tillegg er jeg veldig glad i N'Zoth Paladin, et deck som har noen dårligere «matchups», men som jeg likevel klarte å vinne alle kampene mine med i Telialigaen. Det siste «decket» jeg hadde med i finalen var en Rush Warrior. Det går alltid an å vinne med «decks» som ikke er helt øverst i «metaen», men slik jeg så det hadde jeg med meg de fire beste «deckene», utdyper Gjerstad.

Men slik må det vel nesten være i kortspill av denne typen, hvor så mye kan stå og falle på hvilke kort man har har med seg. Gjerstad er enig:

– Veldig mye ligger i forberedelsene, altså det å ha de beste kortene og evnen til å bruke de på en god måte. Man må selvfølgelig også kunne tilpasse seg. Noen ganger trekker man bra, andre ganger trekker man dårlig, og det å klare å prestere uansett – å gjøre det beste ut av enhver situasjon – er det som gjelder, avslutter han.

Siste fra forsiden