Heavy Rain-utvikleren har annonsert sitt neste spill

I Detroit får vi utforske hva det betyr å være et menneske.

PlayStation

Quantic Dream, studioet bak Heavy Rain og Beyond: Two Souls, har annonsert et nytt historiedrevet spill ved navn Detroit. På tirsdagens PlayStation-konferanse fra Paris Games Week viste designer David Cage frem spillets første trailer, der vi møter roboten Kara.

Du kjenner kanskje igjen Kara fra kortfilmen med samme navn som Quantic Dream lanserte i 2012, der vi fikk se henne bli satt sammen på en fabrikk. Etter hvert som hun utførte diverse intelligenstester ble det klart at Kara er en selvbevisst robot som kan tenke selvstendige tanker.

I Detroit får vi et gjensyn med roboten Kara. (Video: Sony PlayStation)

Som Cage fortalte den gang var videoen bare ment for å vise frem studioets evne til å gjenskape realistiske ansiktsuttrykk i en spillmotor, men fansen viste stor interesse for Karas historie. Hva ville skje med henne? Hvordan ville hun takle en tilværelse utenfor fabrikken?

Til slutt ble også Quantic Dream svært nysgjerrige på Karas fremtid, og de bestemte seg for å fortelle resten av historien om den tenkende roboten.

Hva vil det si å være et menneske?

I Detroit får Kara oppleve en verden utenfor fabrikken, der roboter som henne – som ser ut, snakker og beveger seg som ekte mennesker – blir brukt i tjenesteroller og er utelukkende til for å hjelpe menneskene.

Ifølge Cage handler spillet riktignok ikke om kunstig intelligens. I stedet vil det utforske hva det betyr å være et menneske og hvordan det ville vært for en følelsesstyrt robot å utforske vår verden:

Roboter som Kara står utstilt i Detroits butikkvinduer.
PlayStation

– Vi lurte på hvordan vi mennesker ville reagert dersom vi ble konfrontert med en ny form for intelligens – hvordan roboter ville bli oppfattet hvis de begynte å ha følelser, forklarer han.

Foruten spillets filosofiske spørsmål vet vi foreløpig lite om hvordan spillet faktisk vil bli, men det er naturlig å gå ut ifra at det vil følge en noenlunde lik formel som studioets tidligere spill. Detroit blir eksklusivt for PlayStation 4, men en lanseringsdato er enda ikke satt.

Microsoft turte ikke satse på Heavy Rain.
Var redde for skandaler over kontroversielt innhold »

Siste fra forsiden