Heite detaljer om Homefront 2

... og det før forgjengeren engang har blitt utgitt.

Det er ikke uvanlig at spillutgivere med særlig tiltro til nye, friske konsepter gjerne annonserer en oppfølger eller sågar en større serie før det første spillet er sluppet.

Det gjøres gjerne med en tvetydig beskjed som «hvis spillet gjør det bra så hadde det være teit å ikke lage en oppfølger», som like ofte betyr «vi har begynt på oppfølgeren alt, men kan se oss nødt til å vrake den».

Homefront tøyer det meste ganske langt.

Storutgiveren THQ har valgt en annen løsning, og har allerede begynt å skissere hva Homefront 2 skal gå ut på. Det er litt snedig, ettersom det første spillet i serien ikke kommer ut før i mars neste år.

På tvers av medier

Det er spillnettstedet Joystiq som melder dette, etter å ha bivånet et foredrag av THQs multitalent Danny Bilson hvor det ble det avslørt litt av hvert.

Vi kan for eksempel nevne at de allerede har planer om å gjøre Homefront til et fenomen på tvers av ulike medier. Vi har allerede meldt om at spilluniverset også skal utvides med en bok, men nå er det også offisielt at de har lyst til å lage en Homefront-serie ikke ulikt hvordan THQs Red Faction-serie filmatiseres.

Samtidig ble det snakket om spillets oppfølger, og det kan se ut som om utvikler Kaos Studios er godt på vei med den allerede. Handlingen i Homefront 2 skal visstnok være satt til den andre siden av Mississippi-elven, og skildres av et helt nytt rollegalleri.

Nord-koreanerne har blod på tann.

Mystikken skapes av at de invaderende nordkoreanerne har sluppet ut radioaktivt jod i elva, slik at man kun kan krysse den i solid verneutstyr. Dermed vet man særs lite om hva som foregår i naboområdene.

Før den tid skal Homefront likevel utgis, og her tar man turen til en fiktiv fremtid. Olje har falt betraktelig i verdi, og USA mister mye makt. En del av dette maktvakuumet fylles av et radig ekspanderende Nord-Korea. Etter en del kjekling ender den asiatiske staten opp med å invadere landet over dammen, og man inntar rollen som en motstandsmann med geriljakrigføring som spesialitet. Rimelig patriotiske greier, altså.

Homefront skal etter planen komme til PlayStation 3, PC og Xbox 360 neste mars.

Siste fra forsiden