Intervju

Logitech G League of Legends Series

Helgens storoppgjør blir en forsmak på SpillExpo-finalen

Aria møter BX3 i League of Legends-ligaen vår på søndag.

BX3 slåss for harde livet på scenen under Gigacon.
Benedichte Breistøl, Gamer.no

Dette er Logitech G League of Legends Series:

Norges åtte beste lag spiller mot hverandre fra august til oktober. De to lagene med flest poeng etter endt seriespill spiller en superfinale på SpillExpo i starten av november. Vinnerlaget får 10 000 kroner, mens andreplass får 5000 kroner.

Tabellen etter fjerde runde:

1) BX3 - 12
1) Aria - 12
3) Black Alpha - 7
4) Aposis Gaming - 4
4) Celestial Gaming - 4
4) SupaGoatSmuggla - 4
7) Fedora Tip Forening - 3
8) Team Ebay - 0

Neste runde spilles slik:

Aposis Gaming mot Team Ebay (streames)
Lørdag 11. oktober klokka 20:00

Fedora Tip Forening mot Celestial Gaming
Lørdag 11. oktober klokka 20:00

Aria mot BX3 (streames)
Søndag 12. oktober klokka 20:00

Black Alpha mot SupaGoatSmuggla (streames)
Mandag 13. oktober klokka 19:00

Her følger du ligaen fra uke til uke »

Søndag 13. oktober kl. 20.00 blir det et svært spennende oppgjør mellom BX3 Elektroniske Sportsklubb og Aria eSports i vår League of Legends-liga. Kampen kan sees på som en forsmak på selve finalen på SpillExpo.

Ligaen har nå utviklet seg slik at disse to lagene, nærmest uavhengig av andre lag sine resultater, blir finalistene som møtes på SpillExpo 2014. Nå har begge lagene trent mye, spilt i turneringer på LAN og gjort endringer i lagoppstillingen siden sist liga-runde.

Fra verdensmesterskapet til Aria eSports

Aria eSports har fått inn en ny support. Omid «Touch» Rosander (18) entret lagoppstillingen deres like etter at han returnerte fra verdensmesterskapet og har spilt med laget gjennom høstferiens LAN. Touch var blant annet med på å ta en andreplass på Sørlanet og førsteplass på Gigacon.

Frem mot supporterbyttet hadde ikke Aria tapt en eneste av sine kamper mot norske lag. Selv om de fremdeles presterer bra har de nå tapt et par kamper mot landsmenn, og det er derfor ikke utenkelig at laget kan se flere nederlag i tiden som kommer.

– Vi kan ikke slappe av nå

Under finalen på Gigacon tapte Aria sine første kamper mot et norsk lag noen sinne. Tapet var mot Celestial Gaming i finalerundene som ble spilt sent på kvelden og natta.

Sondre «Tivity» Wågsås Afdal.

Sondre «Tivity» Wågsås Afdal (18) er derfor ikke helt fornøyd med lagets prestasjoner i høstferien.

– Finalen mot Celestial Gaming på Gigacon har vist meg at vi kan ikke slappe av nå. Vi ble knust i to kamper og vant til slutt bare 3-2. Derfor kan vi definitivt tape mot BX3, og vi må gi 100 prosent når vi møter dem.

Selv om Aria nå har vist at de er dødelige, er ikke Tivity og gjengen merkbart bekymra før møtet med BX3. Tivity mener nemlig at helgens motstander egentlig bare er en dårligere versjon av dem. Teoretisk sett skal det derfor mye til for at Aria taper.

– BX3 er egentlig bare «Aria light». De spiller mye samme stil som oss, men gjør det generelt svakere i alle lanes, forklarer Tivity og legger til:

– Vi er veldig forberedt selv om det er selvfølgelig litt annerledes nå som de har en ny midlaner, men det blir nok mye det samme. Jungleren deres var uansett det sterke punktet deres, men med ny midlaner blir det han som må forandre spillestilen sin mest.

BX3 med ny aggressiv midlaner

BX3 sin nye midlaner er Jørgen «Hatriixx» Elgåen (16) som ble plukket opp etter at han og Celestial Gaming skilte veier nylig. Dette byttet kan endre BX3 sin spillestil drastisk og det er uvisst hvorvidt det er en oppgradering eller om endringene i spillestil vil vise seg å være en ulempe. BX3 må nå gå over til å spille langt mer aggressivt enn tidligere.

Omid «Touch» Rosander spiller nå for Aria.

Tivity mener byttet i midlane er et stort sjansespill og er usikker på om BX3 egentlig har tid til å tilpasse seg før helgens kamp. Han er også litt urolig for «tilting» i det nye BX3-laget.

– BX3 må nok forandre spillestilen sin helt med Hatriixx på laget, så det blir interessant. Hvis de klarer det så kan de bli sterke, men de har veldig mye å gjøre på kort tid.

– Jeg føler at BX3 kanskje kan tilte ganske fort, og det blir nok verre med Hatriixx på laget. Han er en ganske god spiller men han må virkelig fikse tilting-problemene sine.

«Tilting» viser til en endring i sinnsstemning. Tilting forårsakes vanligvis av tap eller dårlige prestasjoner som vedkommende konkluderer med at fører til tap. Folk som tilter presterer vanligvis dårligere og gjør større og mer aggressive trekk for å rette opp for det de har tapt. Tiltere kan ofte lett egges opp og «vippes av pinnen» i pressa situasjoner.

«Tilting» kan bli et reelt problem

Dennis «Denden» Bui (17), support og lagleder på BX3, er optimistisk for lagets potensial med ny midlaner. Han tror byttet til en mer aggressiv mid kan gjøre laget mye sterkere fremover. De har nå spilt med Hatriixx i tre dager og Denden mener det har gått veldig bra.

Dennis «Denden» Bui.

Når det gjelder tilting-problemene, så innrømmer BX3 at dette er et reelt problem, men de mener at de har funnet løsningen.

– Folk kan tilte, ja, men det er jeg som er mammaen på laget og bestemmer når vi skal trene og hvordan vi skal gjøre det. Så hvis Hatriixx tilter, vil jeg forsøke å lette på stemninga, mens hvis jeg tilter, så er det Dipzy som forsøker å holde humøret oppe. Det er nok ganske mye som ligger på skuldrene mine, men jeg tror jeg klarer det fint.

Denden mener BX3 trengte en midlaner som kunne tiltrekke seg bans og som spilte like aggressivt som jungleren deres. Det har de nå.

– Vi må jo spare noe til SpillExpo

Siden søndagens kamp blir en slags forsmak på SpillExpo-finalen, vil begge lag bruke kampene nå i helgen til å sjekke hva den andre parten er god for og teste ut noen strategier. Mens Aria skal teste ut hvor stor forskjell en ny midlaner egentlig utgjør for BX3, skal BX3 se om de kan å ta kontroll i midtfasen av spillet og styre tempoet videre frem til seier.

Denden innrømmer nemlig at helgens motstander mest sannsynlig er bedre enn dem i alle lanes. Planen er derfor å gå likt i lanes forså å gjøre det de er best på: Spille aggressivt.

– Med Hatriixx på laget, så kan vi ligge et skritt foran Aria i stedet for bare å la dem styre spillet slik vi har gjort tidligere. Vi kommer nok heller ikke til å vise dem alle våre hemmelige taktikker i helga. Vi må jo spare noe til SpillExpo.

Aria, som vil teste ut midlaneren til BX3, også lagt noen planer for kampene. En gjengående trend fra andre lag i møtet med BX3 sin nye midlaner, har vært å banne ut hans kjerne av champions. Aria på sin side, tror ikke det nødvendigvis er viktig å bruke bans mot ham.

– Selv om de nå har Hatriixx mid, så kommer vi ikke til å banne ham ut, sier en selvsikker Tivity før han forklarer videre:

– Den eneste grunnen til at vi har bannet ham ut tidligere, er at han er så uforutsigbar og kan både vinne og tape alene fra midlane. Når vi tvinger ham over på noe han er ukomfortabel med så vet vi hva vi kan forvente. Men vi er ikke redde for hans Zed eller Yasou.

Oppgjøret mellom Aria eSports og BX3 Elektroniske sportsklubb vises på GamerTV og blir kommentert av SmiileyGuy og Fearsome.

Siste fra forsiden