Hellig krig i Purge Jihad

Bak det skremmende navnet Purge Jihad skjuler det seg et flerspillerbasert science-fiction skytespill med sterke rollespillelementer. Spillet kan lastes ned og kjøpes direkte over nettet.

Spillets gameplaymekanismer er basert på en eldre "Total Conversion"-mod til Quake. Den het Future versus Fantasy (FvF), og det viktigste gameplaymoduset het Purge. I Purge kjempet to lag om et alter med en magisk gjenstand som tillot den spilleren som bar den å bli en gud. Denne guden hadde begrensede evner i kamp, men kunne velsigne hans lagkamerater med gaver (våpen, ammunisjon, og så videre).

Etter en stund kom det en ny modus til FvF som het Jihad. I dette moduset fikk hvert lag sin egen base med sitt eget alter. I Purge kunne det kun være en gud samtidig, noe som åpenbart gjorde spillet litt ubalansert, men i Jihad ble dette ordnet ved at begge lagene sitt alter og gud. Det nye spillet Purge Jihad er hovedsakelig basert på denne Jihad-modusen, men inneholder en rekke nye funksjoner.

I stedet for å kun fokusere på skyting inneholder Purge Jihad enkelte rollespillelementer. Spillet inneholder åtte unike klasser, og disse har 27 ulike egenskaper du kan spesialisere deg på. Du tjener erfaringspoeng som i rollespill, og disse lagres når du går ut av et spill, slik at du har dem til neste gang du spiller.

Spillet kommer med 32 våpen, og de fleste av disse har flere ulike skytemoduser. Spillets 23 kart foregår både i innendørsområder og store utendørsområder. Lagets gud har 20 velsignelser til rådighet, samt fire "intervensjoner" som han kan bruke for å hjelpe spillerne sine.

Hvis du synes Purge Jihad høres spennende ut kan du laste det ned fra spillets hjemmeside. Installasjonsfilen tar rundt 300 MB. Du kan spille så lenge du vil, men det er først når du velger å betale at du får tilgang til alt spillet har å tilby. Purge Jihad koster cirka 135 kroner ($19.99).

Siste fra forsiden