Telialigaen - Counter-Strike

– Helt latterlig å spille sluttspillet på LAN

Bifrost mister én av sine spillere på grunn av innreisenekt fra myndighetene. Telialigaen sier laget hadde mulighet til å få med alle.

Johann «Saasinho» Saasen i Bifrost.
Adrian Bredesen/TV 2 Esport

SLIK SPILLES SLUTTSPILLET

Vis mer

12:00 - Apeks - Oilers
15:30 - 777 vs Bifrost

19:00 - Finale

Sluttspillet i Counter-Strike blir det eneste i år som spilles offline, og sendes direkte fra Eldorado E-sportsenter i Oslo lørdag 5. desember.

Lagene som møter opp på årets første og siste LAN er Apeks, Oilers, 777 og Bifrost, mens sluttspillet i Rocket League og League of Legends avgjøres på nett påfølgende søndag.

LES OGSÅ: Oilers får knalltøff kamp i sin debut på sluttspillet i Telialigaen

Se andre semifinale mellom 777 og Bifrost gratis på TV2 Sumo lørdag klokken 12:00 »

Bifrost har levert varene hele sesongen, og knivet med selveste Apeks og Oilers om førsteplassen i ligaen, og endte til slutt på tredjeplass. Laget overrasket svært mange med solid spill og var konsekvent med resultatene sesongen gjennom. Nå har derimot pandemien satt en begrensning på laget før sluttspillet, da en av lagets to utenlandske innslag ikke får mulighet til å reise til Oslo førstkommende helg. Telialigaen krever at minst fire spillere er på plass i Oslo, dermed må laget spille med én reservespiller.

LES OGSÅ: – Vi forventer at det blir plankekjøring for oss

Misfornøyd

Bifrost-kaptein Johann «Saasinho» Saasen er ikke fornøyd med dette.

– Vår svenske spiller, «vHw» har jo jobb-kontrakt da han jobber i Norge, så det skulle være mulig for han å reise inn til Norge på sluttspillet, så skulle danske «Hug» sitte hjemmefra å delta. Så ble reglene strammet inn fra myndighetene, noe som gjorde at ingen av dem fikk lov til å reise. Søknaden om å få de inn ble dessverre avslått. Telialigaen forsøkte å hjelpe oss med dette, men til ingen nytte. Vi er nødt til å ha fire spillere på plass på lokasjon siden reglemanget til Telialigaen sier det, dermed spiller vi med treneren vår Anders «savvy» Sundet, sier en litt misfornøyd Saasen før han legger til.

– «vHw» blir dermed med oss hjemmefra, mens «Hug» ikke får spilt.

LES OGSÅ: 777 og Bifrost sikret de siste sluttspillplassene

Lagt ned mye trening

DISSE SPILLER FOR BIFROST

Vis mer

Johann «Saasinho» Saasen
Viktor «vHw» Wadman (hjemmefra)
Mathias «Mathio» Nornes
Emil «kaas» Kaasa
Anders «Savvy» Sundet


Mads «hug» Hauge (spiller ikke)

Les også
– Foxed ser svakest ut av alle lagene på sluttspillet

Saasen forteller om en noe kaotisk sesong, mye grunnet ustabilitet og spillerbytter.

– Sesongen har vært ett sirkus. Vi har kost oss mye, mye god latter, noen tårer, alt i alt en berg-og-dalbane av følelser hele veien egentlig.

Etter sesongen er Saasen veldig usikker på hva som skjer. Det har i følge han vært mye usikkerhet rundt Telialigaens toer.

Det spørs om solbrillene blir på denne helgen for Johann «Saasinho» Saasen.
Adrian Bredesen/TV 2 Esport

– Vi får se hva som skjer etter sesongen, vi har mye potensiale i laget og god stemning, men ingen langsiktige planer etter sluttspillet. Det er fokuset vårt nå. Veldig trist at vi ikke stiller med hele laget etter noen latterlig hendelser i forkant. Heldigvis har vi fått med oss vår legendariske trener «Savvy» som hjelper oss i sluttspillet. Han har mye erfaring med laget, så forhåpentligvis kan det hjelpe oss litt i disse triste tider.

Likevel håper Saasen at de skal levere på sluttspillet, grunnet mye hard trening.

– Ingen planer etter sluttspillet som sagt, vi tar dag for dag. Men vi har lagt ned 350 - 400 timer med trening de siste tre månedene, så vi håper at jobben vil lønne seg når det teller som mest.

LES OGSÅ: Oilers får knalltøff kamp i sin debut på sluttspillet i Telialigaen

– Latterlig å spille på LAN

Saasen synes ikke noe om at sluttspillet spilles på LAN, og ikke på nett slik som de fleste andre turneringer i disse tider. Hans tanker om det farges selvfølgelig av det at laget ikke får spilt med sin faste femmer.

– Det er helt latterlig at det spilles på LAN, har faktisk ingen ord. Hvordan hele saken vår ble håndtert, har jeg heller ikke lyst til å kommentere mer,

– Hva mener du med at det er latterlig?

– Det at vi må spille med en reserve som er helt latterlig i mine øyne. Telialigaen har regler på 60 prosent norske spillere i laget, så hvorfor ikke bare øke det til 80 prosent om vi skal få fire av fem fra laget til å møte opp i Oslo under pandemien, når vi vet at ting endrer seg fort i dagens situasjon, avslutter en oppgitt Saasen.

MOTSTANDEREN ER UENIG: – Det blir gøy å spille på LAN igjen

– Vi henvendte oss til lagene for behov

Erling Rostvåg er administrerende direktør i Good Game.
Gamer.no

Erling Rostvåg, administrerende direktør i Good Game forteller at Bifrost hadde mulighet til å få med seg sine spillere, om de hadde gitt beskjed før fristen.

– Bifrost hadde muligheten til å be om dette, men valgte å ikke gjøre det innen fristen. Vi henvendte oss til lagene og spurte om hvor mange spillere som hadde behov for å spille hjemmefra. Etter å ha kartlagt behovene, tok vi kontakt med alle lagene for å høre om de var komfortable med at to navngitte spillere spilte remote. Vi gikk også i dialog med TV 2 om hvorvidt de var villige til å investere flere hundre tusen i en TV-produksjon dersom ikke alle spillerne var til stede.

Fristen som ble satt var altså utrolig viktig på grunn av produksjonen og kostnadene i forbindelse med sluttspillet.

– Vi konkluderte med at ett ledig sete på to av lagene var innenfor smertegrensen. Vi var også usikre på om vi kunne garantere for den sportslige integriteten om vi hadde flere spillere som spilte fra annen lokasjon. Det er mange ting som kunne vært vurdert annerledes om flere spillere skulle spilt hjemmefra, og det var derfor vi satte en frist.

Rostvåg utdyper videre hvorfor fristen ble satt, og viktigheten rundt at den ble overholdt.

– Det er veldig mange ting som blir annerledes avhengig av om sluttspillet er offline eller online. Etter å ha informert styret, lagene, sponsorene og avklart med TV 2, er en rekke ting satt i sving. Lagene har bestilt flybilletter og hotellrom. TV 2 har booket ansatte til å jobbe helg. Good Game har leid et lokale og satt frivillige og ansatte i sving. Tekniske løsninger er planlagt basert på at sluttspillet ikke foregår online. Vi må rett og slett kunne forvente større grad av profesjonalitet fra et førstedivisjonslag. Norsk e-sport har kommet dit nå, forteller Rostvåg.

LES OGSÅ: Mange spillere utestengt av VAC - Esportal-klienten skyldig

– Det er jo helt barnehage

Saasen på sin side mener at laget sa fra om dette.

– Vi sa i fra. Vi har lagt ut en liten klipp av dialogen mellom oss på sosiale medier. Synes det er sykt at de forventer at klubbene også kan stille med karantenehotell. Det er jo helt barnehage. De bruker det at de skal kjøre et sluttspill på LAN, men det er jo ikke tilfelle når to spiller hjemmefra. Vi får satse på at «savvy» panger som aldri før, forteller Saasen.

Videre legger han nok en gang vekt på at sluttspillet aldri burde vært spilt på LAN.

– Skal de på død og liv gjennomføre et sluttspill i disse tider så burde de stå ansvarlig for å gjennomføre det økonomisk også. Det er jo faktisk ingen andre som kjører turneringer på LAN i disse tider, avslutter Saasen.

LES OGSÅ: Apeks vant TV 2-kvalifisering - klare for stor europeisk turnering

Varslet for sent

Rostvåg sier at dialogen ikke viser den fulle historien.

– Jeg ser at Bifrost på sosiale medier har postet utdrag fra kommunikasjon med oss som antyder at de gav beskjed, men jeg har sett hele den kommunikasjonen, inkludert svaret på det de postet. Det er ikke tvil om at de skulle varsle dersom forholdene endret seg, noe de ikke gjorde før lenge etterpå. Bifrost har hatt mange muligheter til å melde sitt behov, men velger å komme med det dagen før det er for sent å ta inn på karantenehotell for å rekke sluttspill.Jeg har også personlig vært i dialog med smittevernsmyndigheter for å undersøke mulighetsrommet og gitt Bifrost en del informasjon som jeg er usikker på om de benyttet seg av, avslutter Rostvåg.

Siste fra forsiden