Sports Story

Hemmelig rom i Switch-spillet Sports Story hinter om trøblete utviklingstid

– Noen fortsatte å be om nye funksjoner og min opprinnelige visjon eksisterer ikke lenger.

Sidebar Games

Sports Story, oppfølgeren til den artige golfsimulatoren Golf Story, fikk sin endelige lansering like før jul. Opprinnelig skulle Nintendo Switch-spillet riktignok ut to år tidligere, men utviklingstiden ble preget av store vanskeligheter.

Akkurat hva som gikk galt hos spillets australske utvikler har vært uklart, men en hemmelighet begravd i det nye spillet gir et ublidt glimt bak kulissene.

Hemmelig rom

Slik finner du det hemmelige rommet i Sports Story.

Som YouTube-kanalen «tendog» viser i videoen til høyre kan spillere – med litt fiksing og triksing – komme seg til et skjult rom fullt av spillets utviklere. Disse har sitt å si om alle problemene.

– Vår nye spill kommer når som helst nå, sier en av figurene i rommet.

– Du sa det for et år siden, svarer en annen oppgitt før flere stemmer i:

– Du kan vel si at vi er inne i en trøblete utviklingsperiode.

– Du kan også si at noen fortsatte å be om nye funksjoner og min opprinnelige visjon eksisterer ikke lenger.

Designteamet klager videre på at de nye funksjonene ble prioritert fremfor å sørge for at spillet faktisk virket. Forfatterteamet krangler så om hvem sine spillfigurer som var best, mens spilltesterne finner feil de allerede har meldt fra om til programmereren.

Sports Story fikk for øvrig en lunken mottakelse fra både kritikere og fans. Spesielt har mange trukket frem spillets tekniske skavanker, som utvikler Sidebar Games jobber med å fikse.

LES OGSÅ: System Shock-nyversjonen peiler seg inn på lansering i mars »

Siste fra forsiden