System Shock

System Shock-nyversjonen peiler seg inn på lansering i mars

– Størrelsen på prosjektet har endret seg drastisk.

Prime Matter

Etter en haug med utsettelser har Nightdive Studios nå satt et nytt slippvindu for System Shock Remake. Nyversjonen skal nå lanseres en gang i mars 2023.

System Shock.
Prime Matter

Via spillets Kickstarter-side innrømmer teamet at dette ikke er første gangen det har gått ut med lanseringsplaner som siden ble skrotet. Denne gangen er ting imidlertid annerledes, hevder Nightdive, blant annet fordi Prime Matter har kommet med som utgiver.

– Som noen av dere allerede har påpekt er ikke dette første gangen vi slipper et foreløpig lanseringsvindu, men i løpet av de siste årene har mye endret seg. Omfanget og størrelsen på prosjektet har endret seg drastisk, og med Prime Matter med på prosjektet har vi hatt mulighet til å fokusere på spillforberedelser, fiksing av feil og støtte for lokalisering. Dette er de siste store stegene vi har igjen før vi kan lansere spillet som vi er svært stolte av.

Utvikleren skriver videre at den ekstra utviklingstiden har gjort det mulig å polere på deler av spillet som i utgangspunktet var ferdig. Blant annet har romstasjonen Citadel gjennomgått en overhaling, nye fiender har kommet til og våpeneffekter skal være forbedret.

System Shock kom først ut til PC i 1994, og har siden da blitt kjent som et av de toneangivende spillene i den såkalte «immersive simulator»-sjangeren som i stor grad handler om valgfrihet i hvordan man løser problemer. Her fortelles historien om en hacker som våkner opp på romstasjonen Citadel Station. Denne er kontrollert av en kunstig intelligens kalt SHODAN, som prøver å stoppe hackeren.

Nyversjonen lokker med oppgradert grafikk, moderne kontrollsystem, overhalt brukergrensesnitt og ny lyd og musikk. Spillet kommer utelukkende til PC.

LES OGSÅ: Shodan er fortsatt like maktsyk og utspekulert i System Shocks nyversjon »

Siste fra forsiden