System Shock

Nå kan du teste nyversjonen av System Shock

Har endelig fått et lanseringsvindu, og demo er ute nå.

Den oppussede versjonen av klassikeren System Shock har vært under utvikling i lang tid, og nå har spillet endelig et lanseringsvindu. I en fersk Kickstarter-oppdatering kunngjør utvikleren at System Shock vil lanseres til sommeren.

Samtidig slapp utvikleren en ny offisiell trailer som du kan se øverst i artikkelen, og ikke minst har spillet fått en ny spillbar demo man kan laste ned og teste nå.

Nyversjonen av System Shock har hatt en trøblete ferd siden starten i 2016, men utvikler Nightdive Studios håper nå at fansen blir fornøyde.

Lang vei

– Utviklingsveien var humpete for å si det mildt, men til syvende og sist er det den visjonen og opplevelsen vi ønsket å skape som du nå spiller, og motstanden og utfordringene vi møtte underveis har bare forbedret det endelige spillet, skriver utvikleren.

Nightdive Studios

Den oppussede utgaven av System Shock utvikles av Nightdive Studios og ble en stor suksess på Kickstarter, hvor det dro inn over 1,3 millioner dollar av et mål på 900 000 dollar.

Kickstarter-suksessen førte imidlertid til at studioets ambisjoner og visjoner for spillet ble hevet, som igjen førte til at de beveget seg stadig lenger unna kjernekonseptet til System Shock og til at de mistet kontroll.

På bakgrunn av dette kunngjorde studioet i 2018 at de måtte legge prosjektet midlertidig på is og gå i tenkeboksen, men i april samme år meldte de at de var i full sving igjen.

System Shock ble lansert til PC i 1994 og er et action-eventyrspill i førstepersonsperspektiv som foregår i en romstasjon, hvor man både skal drepe fiender, utforske og løse gåter.

Siste fra forsiden