System Shock 3

Dette er det første glimtet fra System Shock 3

Utvikleren har sluppet teaser.

System Shock 3 ble kunngjort allerede for over tre år siden, og nå har vi endelig fått den første teaseren som i alle fall viser oss litt av spillet. Det melder blant andre Eurogamer.

Teaseren, som du kan se øverst i artikkelen, gir oss et inntrykk av både omgivelser og grafisk stil, og kjennere av serien vil nok dra kjensel på flere av elementene som vises frem.

Videoen akkompagneres dessverre ikke av noe mer matnyttig informasjon, som for eksempel lanseringsvindu, og dermed er det ennå uvisst når vi faktisk får mulighet til å spille spillet.

Skjermbilde fra System Shock 3.
Otherside Entertainment

Fortsetter der forgjengeren slapp

System Shock 3 utvikles av OtherSide Entertainment og følger altså 1994-klassikeren System Shock og oppfølgeren System Shock 2 fra 1999. Spillets regissør er Warren Spector, som var produsent for den første tittelen i serien.

I et intervju i 2016 kunne Spector blant annet røpe at System Shock 3 fortsetter akkurat der forgjengeren slapp og at Shodan – den fiendtlige datamaskinen fra de to første spillene – får en sentral rolle.

De to første spillene regnes som «spirituelle forgjengere» til de kjente spillene Deus Ex, som Warren Spector både var produsent og regissør på, og Bioshock. Ken Levine, regissør for BioShock, jobbet som designer på System Shock 2.

For øvrig er også en nyversjon av det første spillet i serien på vei. Denne utvikler av Nightdive Studios og ble finansiert med midler innhentet via Kickstarter, hvor spillet ble meget populært.

Les også: Slik ser nyversjonen av System Shock ut »

Siste fra forsiden