Slik ser den oppussede versjonen av System Shock ut

Det første klippet har blitt sluppet.

Den nyrenoverte utgaven av klassikeren System Shock har vært underveis en stund og har hatt en trøblete ferd, men nå har vi omsider fått et nytt håndfast bevis på at spillet kommer. Det første klippet er nemlig sluppet.

Utvikleren Nightdive Studios la nylig ut en kort video som viser oss spillet i sin tidligere alfa-fase, og klippet byr dessverre ikke på så mye mer enn et utdrag av omgivelsene. Videoen ser du øverst i artikkelen.

Nyversjonen av System Shock ble en stor suksess på Kickstarter, hvor det dro inn over 1,3 millioner dollar av et mål på 900 000 dollar. Spillet er laget helt på nytt fra grunnen av med spillmotoren Unreal Engine 4, som utviklerne byttet til i fjor, og skal inneholde mange endringer samtidig som det er trofast mot ånden til originalen.

Sammenligning av originalversjonen (øverst) og nyversjonen.
Nightdive Studios

Måtte legges på is

Kickstarter-suksessen førte imidlertid til at studioets ambisjoner og visjoner for spillet ble hevet, som igjen førte til at de beveget seg stadig lenger unna kjernekonseptet til System Shock og til at de mistet kontroll.

På bakgrunn av dette kunngjorde studioet i februar i år at de måtte legge prosjektet midlertidig på is og gå i tenkeboksen. I april meldte de at de var i full sving igjen med spillet, og at nyversjonen vil bli en visuell og ytelsesmessig oppgradering av originalspillet i stedet for en moderne tolkning – som var den opprinnelige ideen.

System Shock ble lansert til PC i 1994 og er et action-eventyrspill i førstepersonsperspektiv som foregår i en romstasjon, hvor man både skal drepe fiender, utforske og løse gåter.

Spillet ble godt mottatt av kritikere og regnes som en innflytelsesrik tittel som blant annet var inspirasjonen til BioShock-serien.

Les også: Ny XCOM 2-utvidelse forteller seriens tapte historier »

Siste fra forsiden