Se 20 minutter fra nyversjonen av System Shock

Første lange video er publisert.

Nyversjonen av klassikeren System Shock har latt vente på seg, men nå har vi endelig fått dypere innsikt i hva vi har i vente. Utvikleren har nemlig sluppet en video på over 20 minutter fra spillet, som blant andre Game Informer merket seg.

Videoen, som du kan se øverst i artikkelen, viser spillet i sin såkalte «pre alfa»-fase, og i beskrivelsen av videoen heter det at både fiender, våpen, effekter og lyder mangler. Likevel representerer klippet det meste vi har sett av spillet så langt.

Den oppussede utgaven av System Shock utvikles av Nightdive Studios og ble en stor suksess på Kickstarter, hvor det dro inn over 1,3 millioner dollar av et mål på 900 000 dollar.

Nightdive Studios

Tro mot ånden til originalen

Spillet er laget helt på nytt fra grunnen av med spillmotoren Unreal Engine 4, som utviklerne byttet til i fjor, og skal inneholde mange endringer samtidig som det er trofast mot ånden til originalen.

Kickstarter-suksessen førte imidlertid til at studioets ambisjoner og visjoner for spillet ble hevet, som igjen førte til at de beveget seg stadig lenger unna kjernekonseptet til System Shock og til at de mistet kontroll.

På bakgrunn av dette kunngjorde studioet i februar i år at de måtte legge prosjektet midlertidig på is og gå i tenkeboksen. I april meldte de at de var i full sving igjen med spillet, og at nyversjonen vil bli en visuell og ytelsesmessig oppgradering av originalspillet i stedet for en moderne tolkning – som var den opprinnelige ideen.

System Shock ble lansert til PC i 1994 og er et action-eventyrspill i førstepersonsperspektiv som foregår i en romstasjon, hvor man både skal drepe fiender, utforske og løse gåter.

Les også: Dette er det første glimtet fra System Shock 3 »

Siste fra forsiden