System Shock trailer

Se syv minutter fra nyversjonen av System Shock

Spillet skal slippes i sommer.

Det er en stund siden Nightdive Studios kunne fortelle at de skulle bygge en helt ny versjon av System Shock – spillet som banet vei for etterfølgere som Deus Ex, BioShock og Dishonored. Nå er de på oppløpssiden, og med det har de lagt ut en video som viser syv minutter med spilling av det nye spillet.

Videoen ser du øverst i artikkelen.

Her får vi blant annet se litt av hvordan hackingen, utforsking av områder , hvordan man kan velge sin egen spillestil, og hvordan det blir å felle mutanter og kyborger. Mest av alt demonstrerer videoen hvordan det gamle spillet har fått en moderne drakt, noe som gjør det mer tilgjengelig for nysgjerrige spillere.

Sjangerdefinerende klassiker

System Shock.
Nightdive Studios

System Shock kom først ut til PC i 1994, og har siden da blitt kjent som et av de toneangivende spillene i den såkalte «immersive simulator»-sjangeren som i stor grad handler om valgfrihet i hvordan man løser problemer. Her fortelles historien om en hacker som våkner opp på en romstasjon kalt Citadel Station. Romstasjonen er kontrollert av en AI kalt SHODAN, som prøver å stoppe hackeren.

Denne nyversjonen ble først annonsert i 2016, men utviklerne har støtt på flere skjær i sjøen underveis. Blant annet ble prosjektet satt på vent i en kort periode i 2018, fordi utviklerne trengte mer tid til å vurdere verket. Nå er planen å slippe spillet til PC i løpet av sommeren.

I tillegg jobber for øyeblikket et nytt studio, OtherSide Entertainment, med en oppfølger i serien kalt System Shock 3. De har fått med seg designveteran og tidligere System Shock- og Deus Ex-utvikler Warren Spector på laget, og består av flere tidligere ansatte ved Looking Glass Studios. I fjor ble studioet kjøpt opp av Tencent, og siden da har vi fått vite lite om status på prosjektet.

Oppfølgeren System Shock 2 regnes som en av tidenes største PC-klassikere.
Les vårt tilbakeblikk på spillet her »

Siste fra forsiden