System Shock 2

Klassikeren System Shock 2 kommer i forbedret utgave

Pusses opp til glede for nye spillere.

Nightdive Studios

System Shock 2 regnes som en av de virkelige store PC-klassikerne fra 90-tallet, og nå er spillet på vei i ny og forbedret versjon. Det melder utvikleren Nightdive Studios i en Twitter-melding.

– Dere ba om det, og vi jobber med det, skriver utvikleren i meldingen, men utover dette finnes det dessverre fint lite opplysninger om nyversjonen – annet enn at det kommer «snart».

Kunngjøringen kommer kanskje ikke som en bombe med tanke på at Nightdive Studios allerede jobber med en nyversjon av det første System Shock-spillet – som vi for øvrig fikk servert en lengre video fra i mars i år.

Stor klassiker

Skjermbilde fra det originale System Shock 2. Nyversjonen vil nok se betydelig bedre ut.
Irrational Games

System Shock 2 kom opprinnelig ut i 1999 og ble utviklet av Irrational Games og Looking Glass Studios under ledelse av designer Ken Levine, regissøren bak det kritikerroste BioShock – et spill som for øvrig var en «åndelig» oppfølger til nettopp System Shock 2.

Spillet ble svært godt mottatt da det kom ut, og ble hyllet blant annet for friheten, atmosfæren, den unike sjangerblandingen og historiefortellingen. Gamer.no publiserte et tilbakeblikk på System Shock 2 i 2013, og også ser satt de positive superlativene løst.

– Det var på mange måter forut for sin tid, og selve slåssingen oppleves ikke som spesielt primitiv sammenlignet med dagens spill i sjangeren. Nivåene fungerer også godt. De er interessante å utforske, fulle av hemmeligheter og føles i alle fall til en viss grad ekte, skrev vår mann og la til:

– Til slutt må det også nevnes at handlingen er svært god, og det samme er skuespillerprestasjonene. Spillet har flere minneverdige sekvenser og spennende bihistorier, skrev vår mann om spillet.

Det må nevnes at et helt nytt spill i serien, System Shock 3, også er på vei. Dette spillet følger de to første og regisseres av Warren Spector, som var produsent for den første tittelen i serien.

Les også: Dette er det første glimtet fra System Shock 3 »

Siste fra forsiden