System Shock 3

System Shock 3 vises frem i ny video

Og det ser ganske så pent ut.

System Shock 3 ble kunngjort allerede for over tre år siden, og siden den gang har vi kun fått en meget sparsom teaser fra spillet. Nå har utvikleren omsider sluppet en ny gameplay-video som gir oss mer innsikt i hva som venter fansen.

Den nye traileren er riktignok ikke veldig lang den heller, men den serverer i alle fall noen inntrykk av hvordan spillet blir å spille – og det ser unektelig ut som en ganske intens opplevelse.

Klippet viser spillet i en «pre alfa»-fase, som altså betyr at det gjenstår mye arbeid, og at sluttresultatet trolig vil se noe annerledes ut. Visuelt er det uansett lovende.

Otherside Entertainment

Warren Spector bak spakene igjen

System Shock 3 utvikles av OtherSide Entertainment og følger altså 1994-klassikeren System Shock og oppfølgeren System Shock 2 fra 1999. Spillets regissør er Warren Spector, som var produsent for den første tittelen i serien.

I et intervju i 2016 kunne Spector blant annet røpe at System Shock 3 fortsetter akkurat der forgjengeren slapp og at Shodan – den fiendtlige datamaskinen fra de to første spillene – får en sentral rolle.

De to første spillene regnes som «spirituelle forgjengere» til de kjente spillene Deus Ex, som Warren Spector både var produsent og regissør på, og Bioshock. Ken Levine, regissør for BioShock, jobbet som designer på System Shock 2.

For øvrig er også en nyversjon av det første spillet i serien på vei, og forrige måned kom det frem at også System Shock 2 skal pusses opp.

Les også: Se 20 minutter fra nyversjonen av System Shock »

Siste fra forsiden