Her blir figuren til Grand Theft Auto V-spilleren drept av hacker mens han spiller i enspillermodus

Snodig sårbarhet i spillet.

Skjermdump/Twitch

Å bli drept av andre spillere i flerspillermodus ligger i sakens natur, men i enspillermodus hører dette definitivt til sjeldenhetene. Nettopp dette skal nå ha skjedd i populære Grand Theft Auto V, melder Kotaku.

En spiller som streamet en såkalt «speedrun» av spillet på Twitch nylig opplevde at spillfiguren gikk ut av bilen og døde på vilkårlige steder og tilsynelatende helt uten grunn. Videoen kan du se under.

Spilleren la ut en tråd om opplevelsene på Reddit. Flere andre andre Twitch-streamere, inkludert spillerens venner, meldte om tilsvarende hendelser.

Utnyttet sårbarhet

Etter å vært i kontakt med personer i moddemiljøet fant Kotaku ut at sårbarheten som gjør dette mulig ligger i et admin-verktøy som Rockstar har lagt inn i spillet, som blant annet kan brukes til å fjerne uønskede spillere.

Dette verktøyet har ligget i spillet siden lanseringen og har ikke hittil vært mulig å bruke til å drepe andre spillere i enspillermodus.

Det har imidlertid senere dukket opp et annet modde-verktøy som gjør det mulig å finne Social Club ID-nummeret til Grand Theft Auto V-spillere. Med dette kan moddere bruke admin-verktøyet til å knerte andre spillere.

Teknikken fungerer imidlertid kun om spillere er på nett og koblet til Rockstar Social Club mens de spiller i enspillermodus.

Ifølge flere moddere har Rockstar nå fikset sårbarheten som gjør det plagsomme fenomenet mulig, men det er ikke umulig at det kan dukke opp andre modder som gjør tilsvarende aktiviteter mulig i fremtiden. Rockstar har ikke kommentert saken.

Les også: Fire filmer du kan se for å varme opp til Red Dead Redemption 2 »

Siste fra forsiden