Her dukker nynorsk opp i Cyberpunk 2077

Norske fans la merke til snodig detalj i gameplay-videoen.

Skjermdump

CD Projekt RED slapp omsider den første, etterlengtede gameplay-videoen fra Cyberpunk 2077, og for det norske publikum viste det seg at videoen bød på en artig, uventet detalj.

En bruker kalt «Hordaland» på nettstedet Reddit la ut et skjermbilde fra gameplay-videoen hvor teksten «Du blir løyst frå banda som bind deg!» dukker opp i fiendemarkøren under en skuddveksling med et medlem av gjengen «Maelstrom» i spillet.

For bekreftelse på det uventede nynorsk-bidraget i Cyberpunk 2077 kan du sjekke ut gameplay-videoen selv. Teksten dukker opp 41 minutter og syv sekunder ut i videoen.

LES OGSÅ: I Battlefield V får vi kjempe i Narvik. Vi har prøvespilt kartet »

Norsk sangtekst

Som flere i Reddit-tråden og andre stedet på nettet påpeker er setningen hentet fra en låt fra det norske bandet Wardruna, som lager musikalske tolkninger av gamle nordiske kulturtradisjoner. Sangen teksten er hentet fra heter Helvegen.

Trolig dreier det seg dermed om en subtil referanse til bandet fra en eller flere fans hos CD Projekt RED.

Med tanke på at studioets forrige stortittel The Witcher 3 hentet mye inspirasjon fra nordisk kultur og mytologi, særlig i området kalt Skellige – hvor figurene har tydelig skandinavisk aksent – høres det ikke urimelig ut at studioet har Wardruna-fans blant medarbeiderne sine.

Ordet «maelstrom», som altså er navnet på gjengen man slåss mot i spillvideoen, er for øvrig også utledet av det skandinaviske ordet «malstrøm», og kan dermed også tolkes som en nordisk referanse.

LES OGSÅ: Se 50 minutter fra Cyberpunk 2077 »

Siste fra forsiden