Konkurranse

Her er årets spillgaver

Hvilke spill bør du gi bort?

Disse knallgode spillene egner seg svært godt som høyt elskede pakker under treet.

1: First page
2: New page
Fable 2.

Fable 2 (360 – 16+)

Fable er tilbake, større, dypere og enda bedre. Spill din rolle i den magiske verdenen Albion, og bli med på endeløse eventyr med din trofaste hund ved din side. Kjente elementer fra det første Fable-spillet er her fortsatt, i tillegg til enda flere muligheter i en virtuell eventyrverden.

Alle dine valg får konsekvenser i en verden hvor du er midtpunktet. Skal du bli en helt eller en skurk? Skal du gifte deg og få barn? Skal du kjøpe opp hus etter hus og bli Albions Olav Thon? Valgenes kvaler ligger på dine skuldre og en verden ligger i dine hender. Spillets historie er god, men det er nettopp den mangfoldige friheten som gjør Fable 2 til et utrolig rollespill.

Professor Layton and the Curious Village.

Professor Layton and the Curious Village (DS – 7+)

Et gåtefullt eventyr i en sjarmerende småby full av snodige mennesker. Vakre omgivelser, en god historie og lærerike gåter gjør dette til en virkelig perle av et spill. Gåteløsning blir ikke stort bedre enn hva Professor Layton varter opp med.

Du vandrer rundt i denne morsomme småbyen og etterforsker mystiske hendelser. Alle du møter på byr på sine egne varierte gåter du må løse for å avsløre mysteriene. Selv om spillet har mange virkelige utfordrende gåter, har du flere verktøy til rådighet som kan hjelpe deg om du står fast. Spillet er satt sammen på en genial måte, og kan gi mye underholdning og stolte øyeblikk når du endelig klarer å løse en vanskelig gåte.

Grand Theft Auto IV.

Grand Theft Auto IV (PC, 360, PS3 – 18+)

Nico Bellic blir aldri lei biljakter og vill skyting i gatene, og det blir heller ikke vi. Liberty City er større enn noen gang og Grand Theft Auto har aldri vært bedre. GTA IV byr på alt, og er rett og slett et av tidenes beste spill. Det er få spill som kan skilte med de karakterene spillet har fått av anmeldere verden over.

Spillets gigantiske, realistiske og detaljerte verden inneholder enorme muligheter for time etter time med moden underholdning. Du kan gjøre alt du vil og det er opptil deg å skrive det meste av historien. Spillet slutter aldri å imponere og det stiller deg et spørsmål det er nesten umulig å besvare: Hvorfor i all verden skal du ikke prøve GTA IV?

Les også
Sniktitt: Rise of the Argonauts
De Blob.

De Blob (Wii – 3+)

Sett farge på verden med det morsomme og nyskapende spillet De Blob. Blobb i vei og bli helten i blobbebyen Chroma med masse fargefull humor for unge og gamle. Chroma har nemlig blitt tatt over av et ondt selskap som har fjernet all dens farge og glede. Blobbene er søte små vesener, og du har nå muligheten til å bli deres helt.

Du avanserer i det morsomme plattformspillet ved å male bygninger, gater og alt du kommer over i nydelige farger, men du må passe deg for politiet og militæret når de prøver å ta deg med sort blekk. De Blob er et virkelig sjarmerende spill som er morsomt for de fleste, men som kanskje passer aller best for den yngre garde.

Metal Gear Solid 4.

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots (PS3 – 18+)

Spektakulær grafikk og knallgod action skyller over oss som en bølge i denne dramatiske historien, som er nesten like mye film som spill. Bli med på en uforglemmelig fortelling med Solid Snake i hva mange beskriver som det beste Playstation 3-spillet noen sinne.

Dette kapittelet av Metal Gear Solid er ikke bare en blankpolert diamant som skinner av profesjonalitet, men en utrolig fortelling som du både er tilskuer til gjennom lange filmsekvenser, og som du tar del i med masse god skytespillaction. Selv om den fantastiske historien en gang tar slutt kan du fortsette kampen på nettet i et spill som har mange muligheter for god taktikk, sniking, nærkamp og selvfølgelig massevis av skyting.

Trackmania United Forever.

Trackmania United Forever (PC – 3+)

Trackmania er bedre enn noen sinne og tilbyr fartsfylt og spennende bilkjøring i et knallgodt spill. Med baner laget av deg selv eller andre blir spillet aldri gammelt og byr alltid på nye utfordringer på nettet. Trackmania holder fortsatt på sin underholdende lettfattelighet som gjør at de fleste kan ha det kjempegøy, og likevel nok dybde til at du sent blir lei.

Du er nemlig din egen største motstander i dette bilspillet, og skal du bli virkelig god må du øve mye. Har du lyst på litt vill bilkjøring som ikke inneholder fare for ditt eget liv og andres i jula, er det bare å sette seg ned med Trackmania United Forever.

God of War: Chains of Olympus.

God of War: Chains of Olympus (PSP – 18+)

God of War er her i lommeformat, og det byr på et modent eventyr med massevis av mytiske monstre. Vær klar for actionfylte kamper med våpen og magi i gjensynet med den ustoppelige Kratos. Mektigere, tøffere, penere og mer gjennomarbeidet enn dette har et håndholdt spill knapt nok vært noen sinne.

Det er mye av de eldre God of War spillene i denne utgaven også, men hvorfor forandre mye på en oppskrift som fungerer så bra? I God of War: Chains of Olympus får vi oppleve mer av den tiden Kratos var gudenes tjener. På oppdrag fra gudene får du grundig oppleve spillets intuitive og spektakulære kampsystem når du bekjemper horder av mytologiske skapninger og bosser store som hus.

Littlebigplanet.

Littlebigplanet (PS3 – 7+)

Lek, skap og del med Sackboy og tusenvis av andre spillere på Playstation Network. Dette nyskapende spillet er midt i blinken for de med god fantasi. Lek deg gjennom plattformspillets utrolige brett, skap dine egne og del dem med andre.

Littlebigplanet er virkelig en nyvinning innen spillindustrien, og det inneholder tonnevis av genial moro. Tøygutten Sackboy må ikke bare styres gjennom et mylder av hindringer skapt av mange andre sjarmerende leker, men mye av spillets virkelige styrke ligger i de brettene du kan lage selv. Som spiller får du tilgang til det samme verktøysettet som utviklerne har brukt og det er opptil hver enkelt hvor mye en vil bruke sin egen skaperglede.

1: First page
2: New page

Siste fra forsiden