Telenorligaen

Her kan du melde deg på kvalifiseringene til Telenorligaen våren 2016

Nytt seriesystem for StarCraft og Hearthstone den kommende sesongen.

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier i 2015 sponset av Logitech G. Premiene for 2016 er ikke annonsert.

Toppdivisjonen i hvert spill bestod av de åtte beste i landet. Finalene i Counter-Strike og League of Legends ble spilt på SpillExpo.

Regjerende seriemestre i de ulike spillene:

Counter-Strike:London Conspiracy

League of Legends:Oslo Lions

Hearthstone:Fredrik «Selkr» Lindh

StarCraft:Jens «Snute» Waller Aasgaard

I februar starter vårsesongen av Telenorligaen. Blant nyhetene i 2016 finner vi et flunka nytt seriesystem for Hearthstone og StarCraft, samt en lagbasert liga for de samme spillene.

Økt motivasjon for solospillere

Det nye «Swiss»-formatet skal være langt bedre tilpasset en-mot-en-spill og mer motiverende for deltakerne uansett ferdighetsnivå. Les mer om hvordan dette fungerer her.

Hearthstone-delen av Telenorligaen går fra syv divisjoner og mer enn 80 avdelinger til tre flate nivåer. Nivå 1 vil bestå av spillere som skulle spilt i 1. divisjon, 2. divisjon og 3. divisjon, mens nivå 2 består av spillere fra alle avdelinger i 4. divisjon og 5. divisjon. StarCraft får et lignende oppsett, men sannsynligvis ikke mer enn to nivåer totalt.

Spillere som har trukket seg i løpet av sesongen vil bli erstattet med de beste fra kvalifiseringsturneringer.

Her finner du påmeldingene til kvalifiseringene du kan delta i som solospiller:

Alle fra 6. divisjon og 7. divisjon, og nye spillere i ligaen, havner i det tredje og nederste nivået dersom man ikke kvalifiserer seg høyere.

Ligaformatet for League of Legends og Counter-Strike forblir som de er, så alle nye lag blir plassert i nederste divisjon. Ingen kvalifisering i de to spillene.

Ny lagbasert liga for Hearthstone og StarCraft

Som et tillegg til seriespill i de fire kjernespillene Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II, vil Telenorligaen inkludere et nytt «Team League»-format i Hearthstone og StarCraft II. Her skal norske klubber konkurrerer for å finne ut hvem som har de beste solospillerne i stallen. Les mer om denne nye varianten i annonseringsartikkelen.

De nye lagbaserte ligaene starter med én divisjon bestående åtte lag for StarCraft og Hearthstone. Alle norske klubber kan forsøke å kvalifisere seg for å bli med på moroa:

Les også
Anmeldelse: StarCraft II: Legacy of the Void

Trenger du et lag til «Team League»? Prøv Spillermarkedet »

Alle må melde seg på seriespillet

Samtlige spillere og lag, uansett nivå, også de som deltok i høst og de som deltar i vårens kvalifiseringer, må melde seg på for å bekrefte plassen sin. Påmeldingen til Telenorligaen er åpent fra 1. januar til 31. januar, med ligastart 1. februar:

Siste fra forsiden