Historien bak Nintendo On-videoen

Studenten som stod bak den berømte Nintendo On-videoen har nå tatt bladet fra munnen og fortalt hvorfor han brukte fire måneder på en falsk video.

Ryktebørsen rundt utseende og funksjonalitet for nestegenerasjon konsoll fra Nintendo tok kraftig av noen få dager før den offisielle pressekonferansen på E3 i mai. Fire dager før Nintendo skulle fortelle verden hva de jobber med, ble en imponerende video distribuert på nettet. Den trofaste Nintendo-fansen ble satt ut, og mange hadde vanskelig for å forstå at noen noen kunne bruke så mye tid på å lage noe som bare var tull, med andre ord måtte det være ekte.

Men enkelte mennesker gjør alt for å få oppmerksomhet. Pablo Belmonte, en 23-år gammel spansk student, satte seg for seks måneder siden ned for å skisserte en idé, som forhåpentligvis kunne skaffe han nok oppmerksomhet til å gi han en jobb. Belmonte er selvlært i programmer som 3D Studio Max, Macromedia Flash, Freeland, Corel og Adobe Premiere - som stort sett er de programmene man trenger for å lage profesjonelle videoer i stil med den han lagde for Nintendo On.

- Jeg ville gjøre noe som tilsynelatende kan virke umulig, som for eksempel å få oppmerksomhet fra et verdensomspennende selskap, slik at jeg kunne vise dem mitt talent, og at jeg ville være en nyttig ressurs for dem, forteller Belmonte i et intervju på nettstedet 1UP.com.

Belmonte hadde jobbet i fire måneder med det ambisiøse prosjektet før et kraftig systemkrasj holdt på å knekke motivasjonen. Han mistet veldig mye data, blant annet en 30 minutter lang video på, men bestemte seg for å gjøre det beste ut av situasjonen. I løpet av fire svært hektiske dager like før E3 var en ny video på seks minutter klar. Videoen avsluttes litt brått, og slutten er heller ikke så troverdig som resten av videoen. Dette underbygger hastverksarbeidet han måtte gjennom, og han forteller at videoen som til slutt ble offentliggjort kun viser 10% av ideene han opprinnelig hadde.

Belmonte presiserer i intervjuet at han ikke syns folk skal bruke tid på å lage falske konseptvideoer uten hensikt. Målet hans var, ved siden av å skape oppmerksomhet for seg selv, også påvirke Nintendos tankegang. Foreløpig har han ikke lykkes å få seg jobb, men flere Nintendo-representanter og sjefer har uttalt at de gjerne kunne tenke seg å opprette en dialog med Belmonte.

Siste fra forsiden