Synkende håp i nytt eventyrspill

Hodet over vannet

I 999 må du overleve et sadistisk spill om bord et havarert skip.

Romanspill er en hovedsakelig japanske sjanger som tilsvarer de gamle teksteventyrene fra 80- og 90-tallet. Du navigerer gjennom statiske bilder og tekst mens du løser oppgaver og forsøker å avansere historien. Spill i denne sjangeren blir sjeldent utgitt utenfor hjemlandet, men amerikanske Aksys melder nå at de vil utgi nettopp et slikt spill på engelsk.

Dårlig tid.

Spillet har det nokså besværlige navnet Nine Hours, Nine Persons, Nine Doors, og har heldigvis fått den offisielle forkortelsen 999. Hovedpersonen er en universitetsstudent ved navn Junpei, som har en svært dårlig dag. Han våkner nemlig opp i en skipslugar etter å ha blitt slått bevisstløs av en gal mann i gassmaske.

Ombord på skipet er det åtte andre personer som er kidnappet av skrullingen. Hva han egentlig vil dem er et mysterium, men det har noe å gjør med et spill om liv og død. Skipet de er fanget på er i ferd med å synke, og de har bare ni timer på å komme seg bort derfra.

Som Junpei skal du vandre rundt på båten og snakke med de andre fangene for å finne ut hvem de er og hvordan dere kan flykte. Som i alle andre eventyrspill vanker det også en masse oppgaver som må løses hvis dere skal overleve. Spillet har visstnok seks forskjellige avslutninger, så det er tydeligvis ikke gitt at alle greier seg.

999 slippes på DS, men foreløpig er det ikke satt noen dato for hverken USA eller Europa.

Siste fra forsiden