PlayStation 5 - Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West blir Sonys siste spill med gratis oppgradering fra PS4 til PS5

Alle Sony-spill som gis ut etter vil kreve en liten sum for oppgraderingen.

PlayStation 5 og Horizon Forbidden West.
Audun Rodem/Gamer.no og PlayStation Studios

Like før helgen la Sony frem lanseringsplanene for Horizon Forbidden West som slippes til PlayStation 4 og PlayStation 5 over nyttår. Mange bet seg da merke i at det ikke var noen oppgraderingsplan til PlayStation 5 for dem som ønsket å handle inn PlayStation 4-versjonen, noe som resulterte i krass kritikk fra flere hold.

Horizon Forbidden West.
PlayStation Studios

Søndag tok Sony en u-sving. I en oppdatering til det opprinnelige innlegget på PlayStation Blog forteller toppsjef Jim Ryan nå at de kommer til å tilby muligheten til å oppgradere fra PlayStation 4- til PlayStation 5-versjonen av spillet.

– I fjor forpliktet vi oss til å levere gratis oppgraderinger mellom generasjoner av lanseringstitlene våre, som da inkluderte Horizon Forbidden West. Selv om pandemiens dype innvirkning på utviklingen skjøv Forbidden West ut av lanseringsvinduet vi opprinnelig hadde i planene, ønsker vi å hedre dette tilbudet: Spillere som kjøper Horizon Forbidden West på PlayStation 4 kommer til å kunne oppgradere til PlayStation 5-versjonen kostnadsfritt, skriver Ryan i oppdateringen.

Blir det siste med gratis oppgradering fra Sony

I samme oppdatering understreker Ryan et poeng de har hintet om tidligere: De vil begynne å ta betalt for å oppgradere PlayStation 4-versjonen av kommende spill etter at lanseringsplanene er hedret. Dermed blir Horizon Forbidden West det siste spillet vil ha dette tilbudet, og det vil koste en liten hundrelapp å oppgradere kommende titler.

Gran Turismo 7 får ikke gratis oppgradering mellom PlayStation 4- og PlayStation 5-versjonen.
PlayStation Studios

– Jeg vil også bekrefte i dag at fremover vil PlayStations egenutviklede spill som lanseres både på PlayStation 4 og PlayStation 5 ha muligheten til å oppgraderes fra PlayStation 4 til PlayStation 5 for 10 dollar. Dette vil gjelde det neste God of War-spillet og Gran Turismo 7, samt alle andre eksklusive kryssgenerasjons-spill til PS4 og PS5 som publiseres av Sony Interactive Entertainment, påpeker Ryan.

Når det gjelder spill fra andre utgivere vil det antageligvis håndteres individuelt i hvert enkelt tilfelle.

Sonys retning videre står i sterk kontrast til Xbox' plan om å gi alle tilgang til alle versjoner, så lenge du har kjøpt én av dem. Om du eier et spill på Xbox One, får du Xbox Series X/S-oppdateringen kostnadsfritt, og du vil også kunne spille spillet på PC. Dette gjelder igjen alle spill som er utgitt og utviklet av Xbox Game Studios, mens tredjepartsutgivere og -utviklere håndterer dette på individuell basis.

Les også: Vet du hvor mye det koster å bygge en PC med PlayStation 5-ytelse? Vi sjekket »

Siste fra forsiden