Husker du Pacific General?

Order of Battle: Pacific byr på strategisk krigføring under andre verdenskrig.

Slitherine

Vi har fått flere nytolkninger av SSI-klassikeren Panzer General, men den dypt savnede strategispillutvikleren brukte det vanedannende fundamentet fra Panzer General til å lage en rekke spennende krigsspill. Et av dem het Pacific General, og omhandlet kamphandlingene i Stillehavsområdet under andre verdenskrig.

Ekte spillere elsker heksagoner.

Utgivertospannet Slitherine og Matrix Games har allerede levert en av de bedre Panzer General-nytolkningene i form av det underholdende krigsspillet Panzer Corps, og snart kommer Order of Battle: Pacific, som er tydelig inspirert av Pacific General. Dette spillet utvikles av et studio som heter The Aristocrats, og det ser ut til å være deres første produkt.

Kamp om heksagonene

Order of Battle: Pacific er et turbasert strategispill der slagmarken er delt opp i heksagonale ruter. Du får kontroll over mer enn 300 forskjellige typer enheter, og enten du velger å spille som Japan eller de USA-ledede allierte får du gradvis tilgang på nye enheter i løpet av spillet. Mot slutten kan du til og med leke deg med prototyper som jetflyet P-80 Shooting Star og skremmende slagskip i Super Yamato-klassen.

Sjøkamp får vi også.

Ikke bare det, men spillets tre kampanjer vil være dynamiske. Det hele starter med angrepet på Pearl Harbor, som fant sted 7. desember 1941, men hvor det slutter er opp til deg. Det kan til og med ende opp med en japansk invasjon av Australia.

I tillegg til kampanjene vil spillet by på muligheten til flerspiller for opp til fire spillere – enten i «hotseat» på samme datamaskin eller over Slitherines PBEM++-servere. Her støttes både samarbeidsflerspiller og kamp mellom spillerne. Det lanseres også med et redigeringsverktøy som lar deg designe egne kart og scenarier.

Panzer Corps.

Panzer Corps til Steam og iPad

Det tidligere nevnte Panzer Corps var et av spillene som slapp gjennom Greenlight i forrige oppdatering, og Slitherine har annonsert at det snart dukker opp på tjenesten. I tillegg vil det lanseres på iPad om ikke lenge.

Slitherine og Matrix har tidligere vært svært skeptiske til Steam, og foretrukket å selge spillene sine direkte. Det vil de tilsynelatende fortsette med, men i pressemeldingen røper de at de også jobber med å lansere tre andre spill på Valves distribusjonstjeneste.

Hvilke spill det er snakk om sier de ikke, men muligens er et av dem den ferske imperiebyggeren Pandora: First Contact. Det kritikerroste romspillet Distant Worlds kan også være en aktuell kandidat.

Siste fra forsiden