Hva pønsker Bioware på?

Leker katt og mus på nettet.

Mass Effect-utvikleren Bioware skal kunngjøre sin neste stortittel under Spike Video Game Awards-seremonien den 11. desember, men det har allerede begynt å dukke opp delvis sprikende spor og hint om hva selskapet har på gang.

Som vi rapporterte dukket det nylig opp en kort teaser-trailer og et bilde fra Biowares kommende tittel. Uttalelser fra en anonym kilde som Kotaku var i kontakt med indikerte at bildet ikke er hentet fra Mass Effect 3, men fra et multiplayer-orientert Mass Effect-spill som Biowares Montreal-avdeling jobber med for øyeblikket. Dette skal visstnok ikke være et RPG-aktig multiplayer-spill, men snarere noe i samme stil som Call of Duty.

Hvilket spill er bildet hentet fra?

En offisiell russisk Twitter-melding ser på sin side ut til å antyde nettopp Mass Effect 3, som 1Up nylig kunne melde.

Videre har Bioware selv publisert tre binære koder via Facebook som Eurogamer har oversatt. Den første koden skjulte tallet 55.845, som er atomvekten til jern, noe som kan vekke assosiasjoner til det gamle Bioware-spillet Shattered Steel.

I den andre koden fant man temperaturen -128.5 Fahrenheit, som er den kaldeste temperaturen som er målt på jorden. Denne ble målt ved den russiske Vostok-stajonen på Antarktis, som som hinter om Mass Effect siden Vostok er navnet på et av planetsystemene i det første Mass Effect-spillet.

Den siste koden ga imidlertid et spor som går i en helt annen retning, for denne skjulte nettadressen til den britiske etterretningstjenesten Secret Intelligence Service, også kjent som James Bonds arbeidsgiver MI-6

Det er med andre ord ikke lett å bli klok på hva Bioware har i ermet, så det beste er kanskje bare å vente på den offisielle kunngjøringen fra utvikleren den 11. desember.

Les også:Flerspillerfokus i nytt Mass Effect?
Les også:Mass Effect 2 når nytt publikum
Les også:Anmeldelse: Mass Effect 2

Siste fra forsiden