Fra utopi til ruin

Hva skjuler seg i mørket?

I Wittard får vi utforske ruinene av et mislykket byprosjekt.

Den eksentriske arkitekten baron Wittard hadde en drøm om en storslagen by på på innsiden av en enkelt bygning. Resultatet ble det gigantiske komplekset Utopia, som inneholdt et kjøpesenter, tusen leiligheter og hunderveis av kontorer og aktivitetsentre. To år etter bygget skulle åpnes står det øde og forlatt.

Mysteriet med det tomme svømmebassenget

Noe merkelig foregår i ruinene av Utopia. Folk forsvinner, og ryktene går om noen eller noe som skjuler seg i det forlatte bykomplekset. I tillegg oppdages det uvanlige elektromagnetiske fenomen i nærområdet. Det er her du kommer inn. Med kun en lommelykt og et kamera drar du inn i Utopia for å avsløre dets hemmeligheter og finne ut hva Wittard skjulte der.

Spillet har den ikke helt heldige tittelen Wittard: Nemesis of Ragnarok, og foregår i og rundt Utopia. Du står fritt til å vandre rundt og utforske bygningen mens du løse problemer og prøver å finne sannheten om det mislykkede gigantprosjektet. Wittard foregår i førsteperson, og skal la oss oppleve urbant forfall i vakker HD-grafikk.

I pressemeldingen forteller Alan Thorn fra utvikler Wax Lyrical Games litt om hva de vil oppnå med spillet:

- Det kan være en spennende og fengslende opplevelse å utforske ruinene av gamle og glemte bygninger. Det var vårt mål her hos Wax Lyrical Games å gjenskape og dramatisere denne opplevelsen i spillform. Wittard er fullbyrdelsen av dette målet. Det plasserer spilleren i en enorm og mystisk ruin i ingenmannsland, og lar dem utforske dets mørke dyp og avdekke dets mysterier på egenhånd.

Wittard: Nemesis of Ragnarok slippes en gang i første kvartal 2010. Det er åpnet en hjemmeside for spillet hvor du kan se flere bilde av spillet og lese litt om utviklerne.

Siste fra forsiden