League of Legends / Telenorligaen

Hvem blir Norges beste League of Legends-lag denne våren?

Fire lag kjemper om tittelen i Telenorligaens sluttspill til helgen.

Riot

Syv av syv runder er unnagjort i League of Legends-delen av Telenorligaen. Gjennom sesongen har vi vært vitner til en serievinner i toppform, fallet til de regjerende seriemesterne og en haug av gode League of Legends-kamper. De suverene serievinnerne nDurance har med seg Riddle, Celestial Gaming og BX3 til sluttspillet.

De fire lagene braker sammen lørdag 7. mai, i en kamp om tittelen som Norges beste League of Legends-lag, samt en del av premiepotten på 60 000 kroner.

Slik ser tabellen ut etter ordinært seriespill »

Vi har tatt en nærmere titt på de fire semifinalistene og pratet med nøkkelpersoner i lagene.

Lørdag 11:00: Riddle mot Celestial Gaming

Oppgjøret vises direkte på GamerTV »

DISSE SPILLER FOR RIDDLE:

Vis mer

Simon «Slemp» Ellefsen (Top)
Adrian «Dipzey» Kjellesvik (Jungle)
Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
Jonas «Scenx» Lepka (ADC)*
Joakim «Accziz» Torsvik (Support)

DISSE SPILLER FOR CELESTIAL GAMING:

Thomas «Meisyellow» Huang (Top)
Mads «Broxah» Brock-Pedersen (Jungle)*
Sebastian «Boffen» Gsell (Mid)
Magnus «Cheezy» Hornnes (ADC)
August «Quixeth» Nyheim (Support)

* Innbytter

På delt andreplass etter det ordinære seriespillet finner vi lagene som skal møtes i den andre semifinalen. Da Riddle og Celestial Gaming møtte hverandre i første runde av Telenorligaen, trakk sistnevnte det lengste strået. Siden den gang har Riddle signert spillerne som vant fjorårets mesterskap under Oslo Lions-emblemet. Disse spillerne var også med på å slå Celestial Gaming med sin daværende klubb.

Sist gang Riddle og Celestial Gaming møttes til dyst, var under semifinalen av Ragnarök, en nordisk turnering i regi av Riot. Kampen ble spilt under LAN-et The Gathering, og Riddle stakk av med seieren.

Jungle-spiller og lagkaptein i Riddle, Adrian «Dipzey» Kjellesvik, legger ikke skjul på at han er sikker på nok en seier, og baserer det på ren statistikk.

– Jeg er 100 % sikker på at vi vinner. Vi har aldri tapt mot Celestial Gaming i tellende kamper, sier han til Gamer.no.

Jungle-spiller i Riddle, Adrian «Dipzey» Kjellesvik vil rangere Riddle som Norges beste League of Legends-lag.
Mohammed Barzinje

Gjennom sesongen har Kjellesvik gjort seg bemerket som en selvsikker spiller med stor tro på laget sitt. I nest sist runde av seriespillet sa han blant annet at han ville rangere Riddle over nDurance. Dette er en påstand han forsvarer når han blir spurt om det.

– nDurance gikk gjennom seriespillet ubeseiret rett og slett fordi de aldri møtte våre spillere. De kan ikke alltid være like heldige som de har vært gjennom denne sesongen. I en eventuell finale må vi spille med en innbytter som ADC-spiller, slik vi gjør i semifinalen. Det er en stor ulempe for oss, men jeg tror fortsatt det blir spennende kamper som ender opp med oss som vinnere.

Les også
– Vi er overlegne i ligaen, forteller klubblederen

Mid Lane-spiller i Celestial Gaming, Sebastian «Boffen» Gsell virker også selvsikker på at hans lag trekker det lengste strået i semifinalen.

Mid Lane-spiller i Celestial Gaming, Sebastian «Boffen» Gsell mener laget har en god sjanse til avansement i semifinalen.
Benedicthe Breistøl

– Vi vinner 2-0. Lett. Vi har med en veldig god innbytter som Jungle-spiller, som jeg tror kan gjøre livet til gutta i Riddle vanskelig. Spesielt med tanke på valg og utestengelse av helter, sier han til Gamer.no, før han fortsetter:

– Helt ærlig tror jeg kampen mot Riddle blir veldig spennende. Det blir ikke en lett kamp for noen av lagene. Hvis vi får spilt litt mer med innbytteren vår, og bygd opp litt synergi, tror jeg vi har en god sjanse til å komme til finalen og kanskje til og med vinne.

Celestial Gaming stiller uten sin vante Jungle-spiller, Jakob «Jubel» William Andresen i sluttspillet. Valget av innbytter har landet på den danske spilleren Mads «Broxah» Brock-Pedersen, som var med på å slå både nDurance og Riddle i Ragnarök-turneringen sammen med Tricked Esports. Også Riddle spiller semifinalen med en innbytter, henholdsvis i ADC-rollen, hvor tyskeren Jonas «Scenx» Lepka fra ESC Gaming tar over for Nikolai «Mood» Martinsen.

Lørdag 14:30: nDurance mot BX3

Oppgjøret vises direkte på GamerTV »

DISSE SPILLER FOR NDURANCE GAMING:

Vis mer

Dennis «Cuctus» Karlsson (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Isak «Energy» Fjell (Mid)
Jon Olav «Bigfatandblack» Holland (Adc)
Tore «Norskeren» Hoel Eilertsen (Support)

DISSE SPILLER FOR BX3:

Mikkel «Cloud» Skrede (Top)
Mads «Madyyy» Larsen (Jungle)
Magnus «Zneaky» Otterdal Hilsen (Mid)
Mathias «Tide» Kurse (ADC)
Oddvar «Arcilles» Jakobsen (Support)

Uten å ha tapt en eneste kamp, tronet nDurance suverent på toppen av tabellen ved endt seriespill. Laget har spilt overbevisende gjennom hele sesongen, og klubbleder i nDurance, Henrik Årdahl virker selvsikker før semifinalen.

– Så lenge vi fokuserer på det vi skal gjøre og spiller på styrkene våre, skal det være en grei seier, uten tvil.

ADC-spiller i nDurance, Jon-Olav «BigfatAndBlack» Holland har ved en tidligere anledning sagt til Gamer.no at han tror Riddle er det eneste laget i Norge som kan slå nDurance.

Trener i nDurance, Torbjørn Berg sier seg enig i utsagnet fra sin ADC-spiller. Han kan også fortelle at han ser på nDurance og Riddle som to lag langt foran resten av de andre norske lagene.

Lagleder Henrik Årdahl i nDurance Gaming er selvsikker før semifinalen mot BX3.
Telenor

– Riddle sin stall var de eneste (sammen med oss) som ikke gikk på noen 0-2-tap denne sesongen. Jeg sa før sesongen at Riddle og vårt nivå er langt over det nivået resten av ligaen har. Når vi slår Celestial Gaming på 19 minutter i seriespillet, sier det mye om hvor nivået på lagene under oss og Riddle ligger.

Lagleder Årdahl velger en mer diplomatisk fremtoning angående motstanden i Norge.

– Jeg tenker ikke over hvem som kan slå oss eller ikke. Vi tar kamp for kamp og gjør det beste vi kan. Riddle har kapasitet til å slå oss, noe de viste mot Tricked Esports i Ragnarök-turneringen.

Support-spiller i BX3, Oddvar «Arcilles» Jakobsen, lover å gi nDurance god motstand.
BX3

BX3 har på sin side av semifinalen karret seg til sluttspillet med en knepen ledelse over de andre lagene i ligaen. Laget endte på en fjerdeplass etter å ha slått Expert Gaming i en hengekamp som kunne endt med nedrykk for BX3. Support-spiller i BX3, Oddvar «Arcilles» Jakobsen legger ikke skjul på at poengene fra hengekampen smakte ekstra godt i nødens time.

– Vi forventet å slå Expert på forhånd av sesongen, dersom vi forberedte oss godt nok. Det var en svært viktig kamp med mange seere og høy intensitet. Det gjorde seieren enda litt bedre, og jubelen brøt løs da vi sikret oss en plass i sluttspillet.

Den nye stallen i BX3 hadde satt seg som mål å nå sluttspillet, og Jakobsen sier seg fornøyd med innsatsen så langt. Han lover også at de kommer til å gi nDurance god motstand i semifinalen.

– Vi kommer til å gi det vi har i sluttspillet. Målet vårt som nykommere var å kvalifisere oss til sluttspillet, noe vi klarte. Dermed sier vi oss fornøyd med sesongen. Med tanke på kampen mot nDurance skal man aldri si aldri. Vi har mye respekt for nDurance, som uten tvil er det beste laget i Norge. De har dog sine svakheter, og vi vil gjøre vårt beste for å iallfall gi dem en god kamp.

Seerfest for finalen i Gamer.no-kontorene

Samtlige kamper spilles på nett, men Gamer.no inviterer til en gratis seerfest i sine lokaler fra klokken 18:00.

Pizza og brus fra Dolly Dimples blir servert fra klokken 18:30 og klokken 19:00 braker det løs med finalen. I tillegg til å se det avgjørende oppgjøret, vil det bli muligheter til å møte kommentatorene kjent fra GamerTV, gjengen som står bak produksjonen, og ikke minst likesinnede e-sportinteresserte.

Det vil også være gode muligheter til å vinne flotte premier fra Logitech begge kveldene.

Både semifinaler og finale i slutt kan følges på GamerTV »

Siste fra forsiden