Eclipse møter Celestial i Telenorligaen / League of Legends

– Hvis vi taper, bør vi legge skoene på hylla

ADC-spiller i Eclipse, Christian «Ichirochi» Mathisen går knallhardt ut mot sin tidligere klubb, Celestial Gaming før Telenorligaens sjette runde.

Riot Games

SLIK SPILLES SJETTE RUNDE AV TELENORLIGAEN VÅREN 2017:

Vis mer

Kl 18:00: BX3 EK - Epiphany Bolt
Kl 18:00: Fact Revolution - Riddle EK
Kl 18:00: Sprutnoobs Gaming - Røkt Skinke
Kl 18:00: Eclipse EK - Celestial Gaming

Alle kampene spilles søndag 26. mars.

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider.

Mens våren inntar Norges langstrakte land, begynner Telenorligaen å spisse seg til, og nest siste serierunde er rett rundt hjørnet. Sprutnoobs har allerede sikret seg en plass i sluttspillet, men flere plasser avhenger av ukas TV-kamp mellom Eclipse og Celestial.

Dersom Eclipse vinner, sikrer både Epiphany Bolt og Eclipse seg en plass i det gjeve sluttspillet. Hvis Celestial skulle vinne, derimot, åpner det muligheten for at flere lag kan kjempe om de siste plassene i Telenorligaens sluttspill. Det avgjørende oppgjøret sendes direkte på TV 2 Sumo, søndag 26. mars, klokken 18:00.

LES OGSÅ: Karpaltunnelsyndrom førte til trenerstilling i et av Russlands største lag »

Ser ikke på sin tidligere klubb som et hinder

DISSE SPILLER FOR ECLIPSE:

Vis mer

Eirik «SeanZero» Olsen (Top)
Martin «Ambisiøsen» Gihle (Jungle)
Pål William «Brosjan» Oyewumi (Mid)
Christian «Ichirochi» Mathisen (ADC)
Oddvar «Archilles» Jakobsen (Support)

Før forrige serierunde var Eclipse nødt til å ta inn en ny ADC-spiller i laget, og valget landet på tidligere Celestial-spiller Christian «Ichirochi» Mathisen. Til Gamer.no forteller ADC-spilleren at det blir rart å spille mot sine tidligere lagkamerater.

– Det blir veldig rart å spille mot mine tidligere lagkamerater, ettersom vi har spilt mye sammen. Likevel ser jeg på det som en enkel kamp, når jeg ser hvilke spillere de har å stille med.

Føler du at Celestial stiller svakere nå, enn hva de gjorde da du spilte for dem?

– Selvfølgelig. Hvordan kan de være i nærheten av hva de var, når de har mistet en av ligaens åtte beste ADC-spillere? De er nok ikke veldig annerledes, enn hva de var da jeg forlot dem. Vi var ikke et komplett lag uansett, men jeg tror definitivt at Celestial var bedre da jeg spilte for de, sier Mathisen til Gamer.no.

Mathisen utmerket seg tidlig i sesongen som en spiller som gjorde mye skade på motstanderne. Til Gamer.no forteller han at han opplevde oppgang og nedgang i sin forrige klubb. Han nevner også at han ikke ser på motstanderen som noe hinder på veien mot sluttspillet.

– I begynnelsen av sesongen ble vi veldig gode i Celestial, men etter at vi mistet to spillere, startet ting litt på nytt. Eclipse gav meg en liten følelse av en ny start, men vi har forbedret oss mye på kort tid. Mot sluttspillet tror jeg at vi potensielt blir gode nok til å slå topplagene. Akkurat nå ser jeg ikke Celestial som et hinder.

Ettersom Celestial ligger kun tre poeng bak Eclipse på tabellen, har de muligheten til å snu tabellen på hodet med seier i søndagens oppgjør. Mathisen forteller at han ikke merker spesielt stress før kampen mot Celestial, og legger ved et lite stikk mot sine tidligere lagkamerater.

– Vi vet at søndagens kamp er veldig viktig, men jeg stoler på mine lagkamerater. Når «Boffen» står fast i midten av Diamond-rangeringen og kun spiller tre helter på et bra nivå, og «F1aker» er i en carry-rolle, burde vi legge skoene på hylla om vi taper, sier han til Gamer.no.

Les også
– Dersom vi klarer å unngå berg-og-dalbane-spøkelset så vinner vi

Når Mathisen blir spurt om å rangere seg selv mot resten av ADC-spillerne i Telenorligaen, svarer han at han ser seg selv innenfor en topp tre-plassering, og trekker frem Mathias «Tid3» Kruse i Riddle som ligaens beste.

– Det er veldig vanskelig å rangere spillere, ettersom en lagspiller kan ha mange egenskaper som ikke alle tilskuere ser. Jeg ser på «Tid3» i Riddle som den beste i Telenorligaen akkurat nå, og meg selv innenfor en topp tre-plassering. Nivået er veldig jevnt i Norge individuelt sett, men det er mange som ikke gjør det like bra i lagspill som de gjør det individuelt, sier han til Gamer.no.

Tror Celestial må finne på noe kreativt for å ta poeng

Trener i Eclipse, Bjørn-Vegar Hansen sier seg enig i essensen i Mathisens uttalelser, og forteller Gamer.no at han forventer seier i søndagens oppgjør.

– Hvis vi skal se på oss selv som et av de fire beste lagene i Norge, bør vi vinne 2-0 over Celestial. Deres lag består stort sett av veteraner med mye erfaring. De vet at vi er et bedre lag, og de må nok overraske oss med noe kreativt om de skal ta poeng mot oss. Om det vil påvirke resultatet er en annen sak.

Treneren trekker frem en gøyal spillmodus i League of Legends som en mulig kilde til kreativitet for motstanderen.

– Jeg vet at Celestial har tatt ARAM, som er en gøyal type spillmodus i League of Legends, veldig seriøst denne sesongen. Kanskje de henter inn en kreativ strategi derifra. Fra spøk til alvor så forventer vi nok et par overraskelser. Likevel føler vi at vi er forberedt på det meste som de kan komme med, sier han til Gamer.no.

Sluttspill har vært et samtaleemne

DISSE SPILLER FOR CELESTIAL:

Vis mer

Håkon «F1aker» Solberg (Top)
Kristian «Lifting» Næsgaard (Jungle)
Sebastian «Boffen» Gsell (Mid)
Ubekreftet spiller (ADC) *
«mono25229» (Support)

* Celestial hadde ingen ADC-spiller klar da artikkelen ble skrevet.

Top Lane-spiller i Celestial, Håkon «F1aker» Solberg bekrefter til Gamer.no at laget har diskutert at sluttspillet er innenfor rekkevidde, og sier at den veteranpregede spillerstallen ikke lar seg påvirke av stress.

– Det har definitivt vært et samtaleemne at vi kan se mot sluttspill etter seieren mot Røkt Skinke. Nå sitter vi med tre veteraner i Telenorligaen, som har deltatt siden starten, så vi er ikke spesielt bekymret for at press skal gjøre at vi presterer dårligere. Jeg er svært positiv til en seier mot Eclipse, til tross for stor motgang de siste ukene.

Celestial har slitt med frafall i spillerstallen gjennom sesongen, men Solberg forteller at han ikke holder noe imot spillerne som har valgt å forlate klubben. Han nevner også at han ser frem til å spille mot sin tidligere lagkamerat.

– Som med «Magne Johan» og «Ploxy» (tidligere Celestial-spillere, journ. anm.) holder jeg ikke noe personlig nag mot spillerne som bytter lag for personlig utvikling. Jeg har alltid hatt en god dialog med «Ichirochi», og jeg gleder meg til å vise han at vi fortsatt er et av de fire beste lagene i Norge, sier han til Gamer.no.

Kampen mellom Eclipse og Celestial ser du gratis på TV 2 Sumo, søndag 26. mars, klokken 18:00 »

Siste fra forsiden